Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Olağan Genel Kurulunu Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yerel

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Olağan Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Olağan Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

Adıyaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 4. olağan genel kurulu gerçekleştirildi.

03.09.2016 16:53

Adıyaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 4. olağan genel kurulu gerçekleştirildi.

Adıyaman Küçük Sanayi Sitesi toplantı salonunda gerçekleştirilen 4. olağan genel kurulda mevcut Başkan Sırrı Öztürk yeniden başkan seçildi. Adıyaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yönetim kurulu üyeliğine Sırrı Öztürk, Özkan Kılınç, Ömer Ekici, Memiş Karais, Mustafa Er, İhsan Kaya, Tuncay Bozkurt seçildi.

Adıyaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sırrı Öztürk, Adıyaman Damızlık Birliği kurulduğu günden beri bölgede birinci olma konusunda birçok adım attı.

Süt ve süt üretimi konusunda bölgenin bir numarası olma yolunda emin adımlar ile ilerlediklerini kaydeden Sırrı Öztürk, "Şuan itibariyle günlük olarak sadece birliğinin bölgede almış olduğu süt 30 tonu geçmiş bulunmaktadır. Tabii biz süt artışını baz almıyoruz. Aynı şekilde kalite üzerinde büyük bir titizlikle duruyoruz. Bütün aldığımız sütlerde tankın başında numuneler alınıyor. Bu numunelerde yağ oranları, su oranları ve kalite ölçümleri yapılıyor, antibiyotik testleri yapılıyor. Yani hem üreticimiz sağlıklı süt üretiyor hem de biz sanayiye, sofraya sağlıklı süt gönderme konusunda çok titiz çalışıyoruz. Adıyaman özellikle süt konusunda Türkiye şartlarında en az etkilenen bir ildir. Bununda sebebi kalitede taviz vermemesidir.

İnşallah Damızlık Birliği olarak hem Adıyaman'ın düve ihtiyacını hem de bölgemizin düve ihtiyacını karşılamak için bir çalışma içerisinde bulunuyoruz. Gerek üreticimizin kendi düvesini en iyi şekilde değerlendirme gerekse de il dışında gerektiğinde de ithal olarak bu merkeze sağlıklı düveler getirilip başta Adıyaman daha sonra da çevre illerin ihtiyaçları karşılayacağız. Biz buna emek veren bunun için çırpınan, çalışan üreticilerimize teşekkür ediyoruz. Yine şunu belirtmek isterim özellikle GAP projeleriyle, yatırım projeleriyle hayvancılığa giren Adıyamanlı üreticilerimizin hepsi şuanda işletmelerini devam ettirmektedir. Hiçbir işletme sahibi işletmesini kapatmamıştır. Canla başla daha iyi bir yerlere getirebilmek için çalışmalar devam etmektedir. Şunu çok rahat söyleyebilirim artık Adıyaman'da hayvancılık önemli bir yerdedir. Üretici buna ilgi gösteriyor. Bizlerde birlik olarak, yönetim olarak elimizden gelen bütün imkanları üreticimiz için seferber ediyoruz" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Olağan Genel Kurulunu Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement