DPÜ'de Daralmış Kalp Kapağına Balon Uygulaması Yapıldı - Son Dakika
Yerel

DPÜ'de Daralmış Kalp Kapağına Balon Uygulaması Yapıldı

DPÜ\'de Daralmış Kalp Kapağına Balon Uygulaması Yapıldı

Kütahya DPÜ Evlila Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kardiyoloji kliniği, ilk kez daralmış kalp kapağına balon uygulaması yaptı.

28.10.2013 11:48  Güncelleme: 11:58

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evlila Çelebi eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez, daralmış kalp kapağına balon uygulaması yapıldı.

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr.b basri Amasyalı, yaptığı açıklamada, "Daralmış kalp kapaklarında iki türlü girişimsel tedavi yöntemi vardır. Bunlar; Açık kalp ameliyatı ile kalp kapağı tamiri (kapak yapısı uygunsa) ya da işlevini kaybetmiş kalp kapağının yerine protez kapak takılması. Daralmış Kalp kapağının kasıktan anjio yapar gibi bir işlemle balon yapılarak açılmasıdır" dedi.

İsmi açıklanmayan hastaya Kardiyoloji kliniği tarafından Prof. Dr. Basri Amasyalı, Uzm. Dr. Taner Şen, Uzm. Dr. Mehmet Ali Astarcıoğlu, Yrd. Doç. Dr. Adnan Doğan, Asist. Dr. Mehmet Özgeyik, Hemşire Hülya Kılıç ve Hemşire Elvan Coşkun tarafından oluşan ekip tarafından Kütahya'da ilk olarak başarılı bir şekilde daralmış olan mitral kalp kapağına balon işlemi uygulandı.

Sağlığına kavuşan hasta 1 gün sonra taburcu edildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel DPÜ'de Daralmış Kalp Kapağına Balon Uygulaması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement