Darbe Şehitlerine Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika
Yerel

Darbe Şehitlerine Gıyabi Cenaze Namazı

Darbe Şehitlerine Gıyabi Cenaze Namazı

Muğla’nın Ortaca ilçesinde 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde şehit düşenler için ilkindi namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

17.07.2016 19:12

Muğla'nın Ortaca ilçesinde 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde şehit düşenler için ilkindi namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde şehit düşenler için ilkindi namazının ardından Ortaca Merkez Caminde, Ortaca Müftüsü Zekeriya Çelik gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

Gıyabi cenaze namazına Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Ortaca Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Haluk Türkoğlu, Ortaca Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz, Ortaca İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, Ak Parti İlçe Başkanı Yavuz Kırmızı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, 15 Temmuz gecesi büyük bir badire atlattıklarını ve hayatını kaybedenlerin kutlu bir uğurda şehit olduğunu dile getirdi.

Olay günü izinli olduğunu haber alır almaz. İlçedeki güvenlik güçleri ile irtibata geçtiğini anlatan Kaymakam Ürkemezer, "hepsinin tek söylediği şuydu; 'Bizler Milletimizin ve Devletimizin emrindeyiz. Sadece Milletimize ve Devletimize hizmet ederiz. İlçemizde herhangi bir sıkıntı yoktur.' Bu cümleleri duymak beni çok mutlu etti" dedi.

Devletin içinde yuvalanan bu grubun insanlığını kaybettiğini belirten Ürkmezer, "bazı musibetler hayırlı şeylere yol açabilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi bunlar devletimizin köklerinden temizlenecektir. Bunda hiçbir şüphe yok" diye konuştu.

Türkiye'nin her yerinde insanların birlik olarak darbecilerin karşısına çıktığını vurgulayan Ürkmezer, "Milletimiz birlik olduğu takdirde nasıl bir karakter ortaya koyduğunu gösterdi" ifadelerini kullandı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Darbe Şehitlerine Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika


Advertisement