Darende Kaymakamı Kuş Tavuk Üretim Çiftliğini Gezdi - Son Dakika
Yerel

Darende Kaymakamı Kuş Tavuk Üretim Çiftliğini Gezdi

TKDK'den alınan destekle kurulan çiftlikte, yılda 160 binin üzerinde tavuk üretilecek.

11.01.2014 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Aşağıulupınar beldesinde alt yapısı tamamlanan tavuk üretim çiftliğini gezdi.

Kaymakam Kuş, burada, çiftliği Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı destekle kuran Bünyamin Erdoğan'dan tesisle ilgili bilgi aldı.

Kuş, tavukçuluğun Darende'de yeni ve gelişmeye müsait bir sektör olacağına inandığını ifade ederek, "Umarım, başarılı bir şekilde ilerleyerek Darende yeni bir sektör kazanır ve vatandaşlarımıza da yeni bir gelir kapısı aralanmış olur" dedi.

Erdoğan da 10 güne kadar civcivlerin geleceğini ve üretime başlayacaklarını söyledi.

Bir firmayla anlaştıklarını belirten Erdoğan, "Üreteceğimiz tüm tavukları onlara vereceğiz. Buradan Elazığ'daki kesimhaneye götürecekler. Yılda 160 binin üzerinde üretim yapmayı hedefliyoruz. 8 bin metrekare arazi üzerinde 2 bin 500 metrekarelik kapalı alana son teknolojik otomasyonlu sistemle kurulan tesisimizde AB standartlarında, el değmeden üretim yapılacak" diye konuştu.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hilmi Öksüztepe de Erdoğan'ın TKDK'den 1 milyon 300 bin lira destek aldığını belirterek, "Bünyamin Bey'i örnek gören diğer çiftçilerimiz de TKDK'nin 11. çağrı dönemine 4 proje sundu. 12. çağrıya da 7 proje hazırlandı. Böylelikle tavukçuluk Darende'de atak yapmış olacak" ifadelerini kullandı.

Öksüztepe, diğer projelerin de destek alması halinde Darende'de yılda 1 milyon 750 bin civarın tavuk üretilebileceğini kaydetti. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Darende Kaymakamı Kuş Tavuk Üretim Çiftliğini Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement