Darkale Köyü, Oryantiring'in de Merkezi Olacak - Son Dakika
Yerel

Darkale Köyü, Oryantiring'in de Merkezi Olacak

Darkale Köyü, Oryantiring\'in de Merkezi Olacak

Rekabetin kaynaşmaya, eğlenceye dönüştüğü bir spor dalı olan oryantiring sporu, Soma'nın Darkale köyüne hayat verecek.

15.03.2013 13:53  Güncelleme: 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yediden yetmişe herkesin yapabildiği, rekabetin kaynaşmaya, eğlenceye dönüştüğü bir spor dalı olan oryantiring sporu (Haritadan yön bulma), Soma'nın Darkale Köyü'ne hayat verecek.

Soma'da oryantring sporunun geliştirilmesi için çalışmalar olağan hızıyla devam ediyor.

Haritada hedef bulma sporunun Soma'da geliştirilmesi yaygınlaştırılması ve farkındalık yaratılması hedeflenen sporun protokolü Kaymakamlık makamında düzenlenen törenle imzalandı. Törene Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Oryantring Federasyonu As Başkanı Koray Dever, Manisa İl Temsilcisi Özgür Morbel, Hakem Süleyman Kollu, CBÜ Soma Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ayla Tekin, Müdür Yardımcısı Öğretim Gör. Fırat Tekin, Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, Soma Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Dilek Kuruçay, SOSEV Başkanı Mustafa Bayraktar, Kızılay Şube Başkanı Turgut Tuzcuoğlu, Gönüllü Şube Müdürü Ali Subaşı katıldı.

"DARKALE'Yİ ORYANTRİNG MERKEZİ YAPACAĞIZ"

Soma'da Oryantring sporunun geliştirilmek ve bu çerçevede yapılacak çalışmaları anlatan As Başkan Dever, "Haritacılarımızla birlikte bölge keşfi yaptık. Yağcıllı ve daha önce geldiğimizde sizlerin bahsettiği Darkale köyünde incelemelerde bulunduk. Darkale'yi gördükten sonra harika bir oryantiring yeri olduğunu gördük. Herkesin görmesi ve tanıması gereken yerlerinden bir tanesi, Darkale çok güzel harika coğrafyası var. Darkale'nin tek eksiği ise proje. Harita çizildikten sonra ise eğitim devam edecek. Eylül ayında yapılan festivalde ise bununla ilgili olarak bir program yapılacak. Harita çizdirip eğitim yapılacak bura da kamp yapılacak. Amacımız 2014 yılındaki kademe müsabakalarından birini Soma'da yapmak" dedi.

CBÜ SOMA MESLEK YÜKSEK OKULU DA DESTEK VERECEK

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Soma Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ayla Tekin ise, "Soma'da bin 500 öğrencimiz var. Bunların yurt dışından gelenleri var. Soma'nın belli bölgelerini bilmiyorlar, bu oyun sayesinde buraları da öğrenmiş olacaklar. Yüksekokul kampusü de burada değerlendirilsin istendi. Öğretim elemanlarımızın da bu işin içinde olmasını istiyoruz. Faydalı olacağını düşünüyoruz.' dedi.

Kaymakam Abdülkadir Karataş ise 'Harita üzerinde hedef bulma olan bu spor her kesimi ilgilendiriyor. Bize yabancı olan bir spor dalı ama günlük hayatta rutin olarak çok kullandığımız bir durum. Maddi ve manevi olarak her türlü desteği vereceğimizden emin olabilirsiniz" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Darkale Köyü, Oryantiring'in de Merkezi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement