Dedeler Mahallesi'ne Kur'an Kız Kursu - Son Dakika
Yerel

Dedeler Mahallesi'ne Kur'an Kız Kursu

Dedeler Mahallesi\'ne Kur\'an Kız Kursu

Tavşanlı'nın Dedeler Mahallesi’nde uzun yıllardır kullanılmayan ilkokul binası Kur’an Kız Kursu olarak tanzim edilerek vatandaşların hizmetine açıldı.

20.01.2014 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tavşanlı'nın Dedeler Mahallesi'nde uzun yıllardır kullanılmayan ilkokul binası Kur'an Kız Kursu olarak tanzim edilerek vatandaşların hizmetine açıldı.

2009 yerel seçimlerinde köy statüsünden çıkarak Tavşanlı'nın mahallesi olan Dedeler Mahallesi'nde Kur'an Kursu hizmet binası düzenlenen törenle açıldı.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Güler, AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Demir, İlçe vaizi Ünal Damar, Milli Eğitim Müdürü Levent Kayık, Orman İşletme Müdürü Mehmet Erginbay, köy ve mahalle muhtarları, belediye fen işleri çavuşları ve vatandaşların katıldığı törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Dedeler mahallesi muhtarı Yavuz Turan, uzun zamandan buyana böyle bir hizmet binasının mahalleye tahsis edilmesi için çaba sarf ettiklerini belirterek eski ilkokul binasının Tavşanlı Belediyesi'nin katkılarıyla tadilat işlemleri yapıldıktan sonra kullanılabilir hale geldiğini kaydetti. Yavuz Turani Kur'an Kursu'nun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek muhtarlık dönemlerinde yaptıkları en önemli hizmetin gerçekleştirilen açılış töreniyle hayat bulduğunu ifade etti.

Tavşanlı Müftü vekili Ünal Damar ise Tavşanlı'da 90 derslikte Kur'an eğitimi verdiklerini hatırlatarak yapılan hizmetin öneminden bahsetti. Damar " Bizler Kur'anla buluşturmak Allah konuşturmak sloganıyla son yıllarda muazzam bir çalışma içerisine girdik. Kur'an Kurslarında 2300'ün üzerinde kursiyerimiz var. Burada teşekkürü hak eden kesim siz halkımızdır. Bu dönem itibariyle Dedeler'de iki sınıfta iki bayan öğretmenimizle hizmet vereceğiz. Burada öğrendiğiniz bilgiler hayatınıza ışık tutacak" dedi.

İlçe vaizi Ünal Damar'ın ardından açılış töreninde konuşan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ise Dedeler mahallesinin çehresini değiştirmek adına çalışmaların devam edeceğini söyledi. Kur'an eğitiminin öneminden bahseden Güler " Kur'an eğitimi alan kişinin bakış açısı, düşünceleri değişir ve sorumlulukları artar. Bizlerin böyle eğitim alanları yapmak boynumuzun borcudur" ifadelerini kullandı. Dedeler mahallesi muhtarı Yavuz Turan'ın kendisine bir liste verdiğini söyleyen Mustafa Güler, taleplerin hepsini yapmaya çalışacaklarını kaydetti. Dedeler mahallesinde bayanlar spor aletleri isterken, mezarlığın genişletilmesi, düğün salonu peyzaj çalışması ve ılgın deresinin ıslahı talep edildi.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu ise Dedeler mahallesi benin en sevdiğim mahalle diyerek başladığı sözlerinde mimari yapılaşmaya dikkat çekti. Numan Hatipoğlu " Terk edilen kamu binalarının tekrar hizmete alınması için çalışma yürütüyoruz. Burada da eski ilkokulumuzun böylesi anlamlı bir hizmete vesile olması bizleri mutlu ediyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bir kaymakam olarak sizlerden istihramım var. Burada taş yapılar çok önemli ve yaygınlaşmasını arzu ediyorum. Tavşanlı'da belediyemizin kentsel dönüşüm yapılarının bu tarzda yapılması önemli olacaktır. Bu değerlerimizi korumamız lazım" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Dedeler muhtarlığı tarafından hazırlanan teşekkür plaketleri protokole taktim edildi.

Ardından ilçe kaymakamı Numan Hatipoğlu, belediye başkanı Mustafa Güler ve daire amirleri Kur'an Kursu'nun kurdelasını keserek vatandaşların hizmetine açtı.(İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dedeler Mahallesi'ne Kur'an Kız Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement