Dedesinin Türbesinde Gözyaşı Döktü - Son Dakika
Yerel

Dedesinin Türbesinde Gözyaşı Döktü

Dedesinin Türbesinde Gözyaşı Döktü

Nakşibendi Tarikatı Şeyhlerinden Hacı Ahmet Niksari'nin torunu Semra Yeşilırmak dedesinin türbesi başında duygusal anlar yaşadı.

11.07.2013 16:56

Nakşibendi Tarikatı Şeyhlerinden Hacı Ahmet Niksari'nin torunu Semra Yeşilırmak dedesinin türbesi başında duygusal anlar yaşadı.

Nakşibendi Tarikatı Şeyhlerinden Niksarlı Hacı Ahmet Efendi'nin türbesini ziyaret amacıyla Niksar'da bulunan Semra Yeşilırmak, dedesi Hacı Ahmet Efendi için yaptırılan türbeyi ziyaret etti. İzmir'den özellikle türbe ziyareti için Niksar'a geldiğini belirten Semra Yeşilırmak, dedesini tanıma imkanına sahip olamadığı için kendini çok şanssız hissettiğini ifade ederek, "Hacı Ahmet Efendi'nin yüksek şahsiyeti, ilim ve irfan sahibi oluşu, derin felsefesi, ulusal mücadelemizdeki kararlılığı ve vatanseverliği hepimizin yolunu aydınlatan ışık olmuştur. Annemden dedem hakkında övgü dolu sözler duymuştum ama bugün Niksar'da gördüğüm ilgi ve yakınlık onun ne kadar sevilip sayıldığını da bana gösterdi. Türbenin açılışından haberdar olamadığım için bulunamadım ancak türbe haberini gazetelerin internet sitelerinde görür görmez kutsal Ramazan Ayı içerisinde Niksar'a dedemi ziyarete karar verdim ve Niksar'a geldim. Yakın akrabalarımı görme ve tanıma fırsatını da bulduğum bu ziyaretten çok memnun olarak döneceğim. Her yıl Ramazan ayında Niksar'a gelip, türbeleri, camileri, kümbetleri ziyaret edip akrabalarımla ve yakın dostlarımla birlikte olmaya kararlıyım" dedi.

Dedesi Hacı Ahmet Efendi'nin türbesinin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Yeşilırmak,"Annem Ayşe Karahan Yeşilırmak'ın mezarından getirdiğim kabir toprağını dedemin mezarına bırakırken, dedemin mezarından da annemin mezarına koymak üzere toprak aldım. Dedemin kabrinde beni ağlarken görenler çok şaşırdılar ama benim gözyaşlarım üzüntüden değil, mutluluktan. Ulvi bir şahsiyete sahip, gönül insanı Hacı Ahmet Niksari Efendi'nin türbesini ziyaret ederek de olsa dedeme kavuşmanın mutluluk gözyaşlarıydı onlar" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dedesinin Türbesinde Gözyaşı Döktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement