Değirmenci, Kirazda Yatırımları İnceledi - Son Dakika
Yerel

Değirmenci, Kirazda Yatırımları İnceledi

Değirmenci, Kirazda Yatırımları İnceledi

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Mumcuoğlu, Kiraz'ın CHP'li İl Genel Meclisi üyesi Pilot Zeybek, Ödemiş ve Beydağ'ın CHP'li İl Genel Meclisi...

15.03.2013 07:16

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Mumcuoğlu, Kiraz'ın CHP'li İl Genel Meclisi üyesi Pilot Zeybek, Ödemiş ve Beydağ'ın CHP'li İl Genel Meclisi üyelerinin de katıldığı toplantıda 2009-2012 yılları arasında İzmir ve köylerine yapılan yatırımlar değerlendirildi.

Serdar Değirmenci, 2009 yılında göreve başladıklarını hatırlatarak, "2012 yılına kadar İzmir ve köyleri için 925 milyon 675 bin 126 TL'lik yatırım yaptık. Bu bütçeden en büyük payı kırsal kesimin kalkınması için ayırdık" dedi.

2013 yılı bütçesini de 178 milyon olarak tespit ettiklerini söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, ayrılan bu ödenekle, eğitim, sağlık, kırsal kalkınma, tarım, gençlik ve spor, çevre, kültür ve turizm ve sosyal hizmetler alanlarında yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.

2009 yılından 2012 yılına kadar Kiraz için İl Özel İdaresi bütçesinden çok önemli paylar ayırdıklarını belirten Başkan Değirmenci, "2009-2012 yılları arasındaki Kiraz'a Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla (KHGB) 8 milyon 223 bin 970 TL, KÖYDES programı kapsamında 3 milyon 873 bin 631 TL, ödenek aktarıldı. 2013 yılında ise Kiraz İlçesine 6 milyon 133 bin 965 TL olmak üzere toplam 18 milyon 231 bin 576 TL ödenek ayırarak hizmet ettik. Böylece Kiraz ilçesinde 6 milyon 133 bin 965 TL ile 256 projeyi hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Başkan Değirmenci, "Görev yaptığımız 4 yıl içinde 265 birleşimde aldığımız bin 803 karar ve bakanlıklardan gelen ödeneklerle harcadığımız 925 milyon 675 bin 126 TL ile İzmir'in 30 ilçesi ve 597 köyüne önemli hizmetler gerçekleştirdik. İlimizin eğitim, sağlık, kırsal kalkınma, tarım, gençlik ve spor, çevre, kültür ve turizm ve sosyal hizmetler alnında halkımıza en üst düzeyde ve eşit olarak hizmet sunabilmek için yoğun çaba harcadık. Birçok önemli kararlara ve ilklere imza attık. Ülkemizdeki diğer Özel İdarelere örnek olacak projeleri hayata geçirdik" dedi.

Değirmenci, bütçe hakkında yaptığı konuşmanın ardından 2012 yılı Kasım ayında TBMM'de görüşülerek kabul edilen Büyükşehir Yasasına da değindi.

Kabul edilen yasa ile birlikte tüm Türkiye'de 29 İl Özel İdaresinin, bin 582 Belde Belediyesinin, 16 bin 82 köyün kapatılacağını belirten Başkan Değirmenci, şunları kaydetti: "13 yeni Büyükşehir kurulurken, 14 Büyükşehir Belediyesinin sınırları da il sınırları olarak kabul edilerek, 29 adet büyükşehir oluşturuluyor. Tam 56 milyon yurttaşı ilgilendiren bu uygulama için hiç kimsenin söz hakkı yok, tartışma hakkı, seçme hakkı yok."

Kabul edilen Büyükşehir yasasının Anayasa'ya da aykırı olduğunu söyleyen Değirmenci, "29 ilde il Özel idaresi kapatılıp Büyükşehir kanunun uygulanırken, 52 ilde il belediyesi ve İl Özel İdaresi devam edecek. Türkiye'nin yarısında başka bir kanun ve yönetim modeli, yarısında başka bir kanun ve yönetim modeli uygulanacak" diye konuştu.

TBMM'de yeni anayasa çalışmaları olduğunu, AKP iktidarının başkanlık sistemine geçmek için Apo ve PKK ile anayasa pazarlığı yaptığını öne süren Değirmenci, Türkiye'nin toprak bütünlüğünün tehdit altında olduğunu savundu.

Bir gece Kiraz'da kalan Değirmenci, ilçede yapımı süren çok amaçlı spor salonunda da inceleme yaptı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Değirmenci, Kirazda Yatırımları İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement