'Deli Ayten'in Ölümsüz Aşkı Tiyatroya Uyarlandı - Son Dakika
Yerel

'Deli Ayten'in Ölümsüz Aşkı Tiyatroya Uyarlandı

\'Deli Ayten\'in Ölümsüz Aşkı Tiyatroya Uyarlandı

Bursa'nın önemli simgelerinden biri olan ve 'deli' namıyla anılan Ayten Şenaşık'ın yaşadığı aşk, tiyatro eserine uyarlandı.

17.02.2013 13:15

Bursa'nın önemli simgelerinden biri olan ve 'deli' namıyla anılan Ayten Şenaşık'ın yaşadığı aşk, tiyatro eserine uyarlandı. Dramatik şekilde sonlanan aşkı anlatan oyunun provasını izleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, galası haziran ayında yapılacak oyunun turneler vasıtasıyla tüm Türkiye'de oynanacağını söyledi.

Heykel'deki Çocuk Sanat Galerisi'nde yapılan oyunun provasına, Başkan Altepe'nin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ da katıldı. Geniş oyuncu kadrosuna sahip eserin galası Haziran ayında gerçekleştirilecek, sonrasında da Bursa başta olmak üzere İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Samsun, Ordu, Bodrum ve Eskişehir'de turne yapılacak. Turnelerden sonra, oyunun bir de sinema filmi çekilmesi hedefleniyor.

Oyunda öncelikli olarak 'Deli' namıyla anılan Ayten Şenaşık'ın hayatı anlatılırken, Romanlar'ın sosyal ve toplumsal sorunlarına değiniliyor. Ayten ve aşkı Cümbüş Hasan'ın yaşadıkları ilişki durumu ve evlilikleri üzerinden de ölümsüz aşkın gücü ve kalıcılığı resmediliyor. Sahnede 20 kişilik oyuncu kadrosunun yanında 12 kişilik orkestra ve 30 kişilik dans ekibi görev alıyor. Oyunda Deli Ayten'i Özlem Gültekin, Cümbüş Hasan'ı da Arda Mat oynuyor. Arda Mat tarafından yazılan ve yaklaşık 2.5 saat süren oyunun yönetmenliğini Celal Bıyıklı yapıyor.

Oyunun provasını dikkatle izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Deli Ayten'in Bursa'yla özdeşleşmiş biri olduğunu vurgulayarak, "Bursa Kültür ve Sanat Derneği adı altında kendini tiyatroya veren genç arkadaşlarımız, gerçekten iyi bir ekip oluşturmuş. Deli Ayten'i oynarlarken; onun hayat evrelerini, yaşadığı dramı ve akıl dengesini kaybetmesini çok iyi bir şekilde sahneye uyarlamışlar. Tutulacak bir oyun olacağı inancındayım" dedi.

Bursalıların bildiği ve sevdiği Deli Ayten'in yaşadığı aşkın bir tiyatro eseri olarak sanat hayatına kazandırılmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Prova çalışmalarında gördüm ki arkadaşlar, bu işi çok iyi araştırmışlar ve en ince ayrıntısına kadar yerine getirmeye, seyirciye yansıtmaya çalışmışlar. Katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu arada, Deli Ayten isimli oyunun turneler sonrasında bir de sinema filmi çekilecek. Mücahit Pehlivan tarafından yönetilecek film, sürpriz oyuncuların katılımıyla yapılacak.

AYTEN ŞENAŞIK KİMDİR?

1953 yılında fakir bir Roman ailesinin çocuğu olarak dünyaya gelen ve 3 yaşında menenjit hastalığı geçiren Ayten Şenaşık, 13-14 yaşlarında sevdalandığı Cümbüş Hasan'la ailesinin karşı çıkmasına rağmen, büyük uğraşlar sonucunda evlenebilmiş. 1.5 yıl süren evlilik, Cümbüş Hasan'ın evi terk etmesiyle son bulmuş ve Ayten, kocasının meyhane masalarında hayatını kaybetmesiyle akıl dengesini kaybetmiş. Cümbüş Hasan'ın kendisine hediye ettiği eşyalarla Bursa çarşılarında dolaşan ve iyece halka mal olan Deli Ayten, 12 Mart 1992 günü Kızyakup Mahallesi'ndeki evinde ölü bulundu.

(YS)

17.02.2013 12: 54: 37

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Deli Ayten'in Ölümsüz Aşkı Tiyatroya Uyarlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement