Demirci Eğitim Fakültesinde "Eğitim Materyalleri" Sergisi Açldı - Son Dakika
Yerel

Demirci Eğitim Fakültesinde "Eğitim Materyalleri" Sergisi Açldı

Demirci Eğitim Fakültesinde "Eğitim Materyalleri" Sergisi Açldı

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Demirci Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı, Sosyal...

27.05.2013 14:39

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Demirci Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı, Sosyal Bilgiler Öğretimi ve Hayat Bilgisi Öğretimi dersleri kapsamında hazırladıkları ilköğretimde araç gereç geliştirme sergisinin onuncusu, "Bu araçlarla öğrenmek çok güzel" sloganıyla Eğitim Fakültesi bahçesinde düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Manisa İl Müdürü Doç. Dr. Erbil Kalmış, CBÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bakaç, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Açılışın ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Manisa İl Müdürü Kalmış ve CBÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Bakaç, öğrencilerin hazırladığı materyalleri inceledi. Öğretim görevlileri Gülşen Altındaş, Resül Attila ve Gülenaz Selçuk'un danışmanlığında hazırlanan sergiyi beğendiklerini ifade eden katılımcılar, emeği geçenleri kutladı ve çalışmalarla ilgili görüşlerini anı defterine yazdı.

Danışmanlardan öğretim görevlisi Altındaş, öğretmen yetiştiren kurumların lisans programında yer alan Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı dersinin uygulama boyutunun gereği olarak öğretmen adaylarının sorumlu oldukları derslerin ünite ve bölümlerine ilişkin konuları, hazırladıkları materyaller aracılığıyla anlatmalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Selçuk da, sergide Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, Hayat Bilgisi ve Sosyal Bilgiler dersleriyle ilgili materyaller sergilediklerini, öğrencilerin hazırladığı bu materyallerle öğrenmeyi kolaylaştırmak ve kalıcı hale getirmek istediklerini belirtti.

Attila ise, öğrencilerin mezun olduktan sonra sanal dünyanın dışında gerçek materyallerle derslerin sevdirilmesini; böylece derslere bakış açılarını geliştirmeyi amaçladıklarını ve bu tür sergilerin arttırılmasının planlandığını söyledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demirci Eğitim Fakültesinde 'Eğitim Materyalleri' Sergisi Açldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement