Demokratikleşme Paketi - Son Dakika
Yerel

Demokratikleşme Paketi

Demokratikleşme Paketi

ASKON Gaziantep Şube Başkanı Ünal: "Hükümet daha önce yaptığı reformları bu paket ile taçlandırmış, yeniden inşa sürecinin temelini sağlamlaştırmıştır"

02.10.2013 16:33

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Gaziantep Şube Başkanı Hayri Ünal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketine ilişkin "Hükümet daha önce yaptığı reformları bu paket ile taçlandırmış, yeniden inşa sürecinin temelini sağlamlaştırmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Ünal, yaptığı yazılı açıklamada, paketin 30 yıldır ötelenen, tozlu raflarda bekletilen sorunların büyük kısmına çözüm üreteceğini belirtti.

Muhalefetin tututumunu anlamakta zorlandıklarını kaydeden Ünal, "Hükümet daha önce yaptığı reformları bu paket ile taçlandırmış, yeniden inşa sürecinin temelini sağlamlaştırmıştır. Özellikle açıklanan paketi jakoben devlet anlayışından milletin devletine doğru çizilen bir yol haritası olarak kabul ediyor, açıklanan maddeleri ASKON Gaziantep Şubesi olarak destekliyoruz" ifadesinde bulundu.

Paketin iş dünyasına, barışa, huzura, birlikteliğe sağlayacağı katkı ortada iken "Tersten propaganda" yapmanın kimsenin işine yaramayacağını belirten Ünal, şunları kaydetti:

"Muhalefetten beklentimiz,  ekonomik kalkınma ve refah seviyesinin artmasına büyük destek sağlayacak paketin, geliştirilmesine destek sunmaktır. Hükümetten beklentimiz ise reformların sürdürülmesi yönündedir. Temel özgürlükleri genişletecek her adımın arkasında durmaya kararlıyız." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Demokratikleşme Paketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement