Demre'de Merbis Eğitim Semineri Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

Demre'de Merbis Eğitim Semineri Yapılıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı 81 ilin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri görevlileri, Demre'de bir araya geldi.

12.06.2012 10:24

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı 81 ilin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri görevlileri, Demre'de bir araya geldi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri mera ve çayır biriminde görev yapan, ziraat ve harita mühendisleri Demre ilçesine bağlı Beymelek Beldesi'ndeki Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü'nde düzenlenen seminere katıldı.

Seminerde Çayır Mera Bilgi Sistemi'nin (MERBİS) eğitim çalışması yapılıyor. 180 kişinin katıldığı seminer 12 gün sürecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bilgisayar Öğretimi Genel Müdürlüğü Çayır Mera Yem Bitkileri Daire Başkanlığı birim koordinatörü Tuncay Gürsoy Yüce, MERBİS sistemi'nin bakanlığımızın uyguladığı yeni bir sistem olduğunu söyledi.

Seminerde katılımcıların sistemi öğreneceklerini, daha sonra illerinde uygulayacaklarını anlatan Yüce, "Sistemle Türkiye'deki tüm mera ve çayırlar kayıt altına alınacak. Türkiye genelindeki mera ve çayırların bilgisine internet ortamında ulaşılabilecek" dedi.

Muhabir: Ahmet Acar

yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Demre'de Merbis Eğitim Semineri Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement