Deniz Feneri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Koçak Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Deniz Feneri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Koçak Açıklaması

24.03.2012 17:20

Deniz Feneri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Recep Koçak, geçen yıl yurt içi ve dışından 471 bin kişinin derneklerinden yardım aldığını söyledi.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Recep Koçak, geçen yıl yurt içi ve dışından 471 bin kişinin derneklerinden yardım aldığını söyledi.

Kırklareli'deki dernek gönüllüleri ve bağışçıların, Kırklareli İnsani Yardımlaşma Derneği'nde düzenlediği toplantıya katılan Recep Koçak, dernek olarak birçok alanda ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunduklarını belirtti.

Geçen yıl 15 ülkede faaliyet gösterdiklerini dile getiren Koçak, derneğin 62 bin gönüllüsü bulunduğunu bildirdi.

Deniz Feneri Derneği'nin Türkiye'de bağışçılarıyla sürdürdüğü çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Koçak, şöyle devam etti:

"Bizim tek sponsorlarımız bağışçılarımızdır. Başka herhangi bir gelirimiz yok. Geçen yıl yurt içi ve dışından 471 bin kişi Deniz Feneri Derneği'nden yardım aldı. Çeşitli afetlere maruz kalmış insanların hem ülkemizde hem yurt dışında afet sonrası aldıkları yardımlar var.

Geçen yıl Van Erciş'te yaşanan depremde 475 evlik bir afet mahallesi kurduk. Şu anda orada aileler, derneğimizin misafiri olarak barınıyor. Somali'de hala büyük felaket yaşanıyor. Büyük ölçüde acil kısmı halledildi. Türkiye, Somali'deki açlık gerçeğini, açlığa bağlı felaketi dünyanın gündemine getirdi. Derneğimiz de Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları arasında ilk yardım kuruluşları ile kamplarda yaşayan, açlıkla pençeleşen vatandaşlarımıza gıda yardımları dağıttı."

Koçak, ayrıca Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir hastanenin işletmesini üstlendiklerine değinerek, şunları kaydetti:

"Kapalı durumdaki hastaneyi açtık ve personel tedarik ettik. Bu hastanenin bir yıllık işletme giderlerini taahhüt ettik. Tüm ilaç ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 40 bin Somalili çocuk, yaşlı, kadın, yani hasta olanların tedavisi yapılıyor. Bağışçılarımız, gönüllülerimiz bizlere güvenlerini sürdürdükleri müddetçe de bizler de derneğin yönetici ve çalışanları olarak bu kararlı duruşumuzu devam ettireceğiz. Ülkemizde binlerce, on binlerce fakire fukaraya derneğimiz yardım ulaştırdığı gibi dünyanın dört bir yanındaki afet sonrasında ihtiyaç sahiplerine yardım ediyor."

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

- KIRKLARELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Deniz Feneri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Koçak Açıklaması - Son Dakika


Advertisement