Denizden Balık Yerine Karaca Çıktı - Son Dakika

Denizden Balık Yerine Karaca Çıktı

09.01.2012 13:00
Denizden Balık Yerine Karaca Çıktı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesindeki bir balıkçı, avlanmak için açıldığı denizden limana karacayla döndü.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesindeki bir balıkçı, avlanmak için açıldığı denizden limana karacayla döndü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, beldede balıkçılıkla uğraşan Yahya Elibol, "Cansu" adlı teknesiyle levrek avlamak için Edremit Körfezi'ne açıldı. Teknesindeki oltasını denize bırakan Elibol, Nusratlıaltı bölgesinde kıyıdan yaklaşık 2 mil açıkta hareket halindeki bir canlıyı fark etti.

Teknesiyle söz konusu bölgeye giden Elibol, denizdeki canlının karaca olduğunu görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Elibol, uzun bir uğraştan sonra denizden çıkardığı karacayı teknesine alıp Küçükkuyu Limanı'na döndü.

Elibol, karaya çıktıktan sonra Orman İşletme Şefliğini arayıp, karacayı Edremit Av ve Yaban Hayatı Koruma Merkezinden gelen yetkililere teslim etti.

Küçükkuyu Orman İşletme Şefi Oygar Topaloğlu, yaptığı açıklamada, karacanın Edremit'te veterinerler tarafından tedavi edileceğini ve iyileşince yeniden doğal ortamına bırakılacağını söyledi.

Topaloğlu, 1 yaşında olduğu tahmin edilen karacanın köpek saldırısından kurtulmak için denize atladığını düşündüklerini kaydetti.

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA
YORUMLAR
500
Çanakkale açıklarında düzensiz göçmen operasyonları Çanakkale açıklarında düzensiz göçmen operasyonları Ayvacık açıklarında 35 kaçak göçmen yakalandı Ayvacık açıklarında 35 kaçak göçmen yakalandı Ayvacık açıklarında 35 kaçak göçmen yakalandı Ayvacık açıklarında 35 kaçak göçmen yakalandı

Son Dakika Yerel Denizden Balık Yerine Karaca Çıktı - Son Dakika


Advertisement