Denizden Balık Yerine Karaca Çıktı - Son Dakika
Yerel

Denizden Balık Yerine Karaca Çıktı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesindeki bir balıkçı, avlanmak için açıldığı denizden limana karacayla döndü.

09.01.2012 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesindeki bir balıkçı, avlanmak için açıldığı denizden limana karacayla döndü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, beldede balıkçılıkla uğraşan Yahya Elibol, "Cansu" adlı teknesiyle levrek avlamak için Edremit Körfezi'ne açıldı. Teknesindeki oltasını denize bırakan Elibol, Nusratlıaltı bölgesinde kıyıdan yaklaşık 2 mil açıkta hareket halindeki bir canlıyı fark etti.

Teknesiyle söz konusu bölgeye giden Elibol, denizdeki canlının karaca olduğunu görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Elibol, uzun bir uğraştan sonra denizden çıkardığı karacayı teknesine alıp Küçükkuyu Limanı'na döndü.

Elibol, karaya çıktıktan sonra Orman İşletme Şefliğini arayıp, karacayı Edremit Av ve Yaban Hayatı Koruma Merkezinden gelen yetkililere teslim etti.

Küçükkuyu Orman İşletme Şefi Oygar Topaloğlu, yaptığı açıklamada, karacanın Edremit'te veterinerler tarafından tedavi edileceğini ve iyileşince yeniden doğal ortamına bırakılacağını söyledi.

Topaloğlu, 1 yaşında olduğu tahmin edilen karacanın köpek saldırısından kurtulmak için denize atladığını düşündüklerini kaydetti.

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizden Balık Yerine Karaca Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement