Denizli Belediyesinden Şiir Gecesi - Son Dakika
Yerel

Denizli Belediyesinden Şiir Gecesi

Denizli Belediyesinden Şiir Gecesi

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Bağımsız Şairler Platformu, düzenlediği Şiir Gecesinde konuklara unutulmaz bir akşam yaşattı.

09.12.2013 11:25  Güncelleme: 09:59

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Bağımsız Şairler Platformu, düzenlediği "Şiir Gecesi"nde konuklara unutulmaz bir akşam yaşattı.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'ndaki "Şiir Gecesi"ne Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Türkiye'nin birçok kentinden gelen şair ve sanatseverler katıldı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan açılışta yaptığı konuşmada, şairlerin destan, ağıt, şiir ve manilerle geçmişten bugüne milletin duygularını eserlerine yansıttığını kaydetti.

Şairliğin sonradan kazanılacak bir yetenek olmadığını, şairlerin çok özel insanlar olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Bizi bir yapan değerlerimizi şiirlerine yansıtan birçok şairimiz var. Biz duygulu bir milletiz. Yazıyla, şiirle duygularımızı aktarıp yaşatmışız. Denizli Belediyesi olarak yaptığımız projelerle milli ve manevi değerlerimize sahip çıktığımız gibi şairlerimize de sahip çıkıyoruz. Mehmet Akif Ersoy, Yunus Emre, Aşık Veysel gibi bu milletin bağrından çıkmış şairlerimizi ve şiirlerini gelecek nesiller tanısın düşüncesindeyiz" dedi.

Gecede şairler Arzu Subakan Kabukçu, Cahit Polat, Hasan Kallimci, Muhittin Dağhan, Safiye Samyeli ve Şerif Kutludağ şiirlerini okudular. Radyo sanatçısı olan şair Cahip Polat'ın aşk üzerine yazdığı şiir duygulu anların yaşanmasına neden olurken, Safiye Samyeli ise 16. Hikmet Okyar Şiir Yarışması'nda Türkiye birincisi olan şiirini paylaştı.

Gecenin sonunda Başkan Zolan şairlere plaket takdim etti. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Denizli Belediyesinden Şiir Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement