Depremler ve Bingöl Konferansı - Son Dakika
Yerel

Depremler ve Bingöl Konferansı

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, insanların tabiata uygun şekilde davranması gerektiğini, aksi halde tabiat hadiselerinin afete dönüşeceğini söyledi.

02.05.2011 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, insanların tabiata uygun şekilde davranması gerektiğini, aksi halde tabiat hadiselerinin afete dönüşeceğini söyledi.

Bingöl'de gezi ve incelemelerini sürdüren Yılmaz, Bingöl depreminin 8. yılı dolayısıyla Jeoloji Mühendisler Odası Bingöl Temsilciliği tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Depremler ve Bingöl" konulu konferansa katıldı.

Yılmaz, konferansta yaptığı konuşmada, bir Bingöllü olarak depremlerin ne demek olduğunu iyi bildiğini belirterek, çocuk yaşta 1971'de yaşadığı depremi anlattı. Yılmaz, 1971 depreminin Bingöl'ü yerle bir ettiğini belirterek, "En son 2003'te yine Bingöl, büyük bir deprem yaşadı. Bu depremden sonra Düzağaç bölgesindeki yerleşim yerleri şekillendi. Bingöl olarak depremi çok iyi tanımak ve anlamak zorundayız ve depreme uygun bir şekilde yaşamak durumundayız" dedi.

Felaketin bir tanımı olduğunu ve bu tanımı yıllar önce bir yerde okuduğunu kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:

"Felaketlere 'tabii afet' deniliyor. Halbuki işin bir tabiat boyutu ve bir de insan boyutu var. Aslında tabiat hadiselerini afete dönüştüren insandır. Tabiat hadiseleri aynı zamanda her yerde olur. Fakat insan tabiata uygun bir şekilde davranmazsa işte asıl o zaman tabiat hadiseleri afete dönüşür. Bizde karşı karşıya kaldığımız bu gerçeği kabul etmek ve çok iyi tanımak zorundayız. Bunu da çok bilimsel bir şekilde yapmak durumundayız. "

Devlet Bakanı Yılmaz, ayrıca Bingöl Kalkınma Merkezinde açılan kurslarda eğitim gören kadınları ziyaret etti. Burada, kursiyerlerle sohbet eden Yılmaz, hükümet olarak kadınlara önem verdiklerini, AK Parti'nin yaptığı hizmetlerle kadınların hayatını kolaylaştırdığını söyledi.

Kadın istihdam eden işletmelere özel ayrıcalıklar tanıdıklarını dile getiren Yılmaz, "Buna benzer birçok düzenlemeler yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. İnşallah yeni dönemde çok güçlü bir sistemle kadınlarımızın yanında olacağız" dedi.

Devlet Planlama Teşkilatının yürüttüğü Sosyal Destek Programında (SODES) da kadınlara, gençlere ve özürlülere öncelik verdiklerini anlatan Yılmaz, kadınlardan SODES için proje hazırlamalarını istedi.

- BİNGÖL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Depremler ve Bingöl Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement