Dershanelerin Özel Okula Dönüşmesini Kolaylaştıracak Çalışma - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dershanelerin Özel Okula Dönüşmesini Kolaylaştıracak Çalışma

18.11.2013 14:54

Niğde Üniversitesi Öğretim Görevlisi Eğitim Bilimleri Uzmanı Tuzcu, "Dershanelerin ve özel etüt merkezlerinin kapatılması sonucunda eğitim sistemi çıkmaza girer"

Niğde Üniversitesi Öğretim Görevlisi Eğitim Bilimleri Uzmanı Süleyman Tuzcu, "Dershanelerin ve özel etüt merkezlerinin kapatılması sonucunda eğitim sistemi çıkmaza girer" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) dershane ve etüt merkezlerini kapatmak için hazırladığı kanun taslağına tepki gösteren Tuzcu yaptığı açıklamada, Türkiye'nin eğitim sistemi incelendiğinde, sosyo, ekonomik, bölgesel ve yöresel çok karmaşık bir yapıya sahip olduğunu belirtti.

Türkiye'de okullar arasındaki fiziksel ve öğretmen profiline bakıldığında da fırsat eşitliği açısından aşılması güç sorunların olduğunu vurgulayan Tuzcu, şunları kaydetti:

"Dershanelerin ve özel etüt merkezlerinin kapatılması sonucunda eğitim sistemi çıkmaza girecek. Mevcut yapıdaki sınıfların kalabalık olması, okullar arasındaki fiziksel ve öğretmen profili farklılığını dikkate aldığımızda, fırsat eşitliği açısından aşılması güç sorunlarımız mevcut. Aynı il ve ilçe içerisinde bile okullar başarı açısından çok önemli farklılıklar gösterebiliyor. Bu ciddi sorunların çözümüne dershanelerin olumlu katkı yaptığını düşünüyorum. Dershanelerin ve özel etüt merkezlerinin kapatılması sonucunda eğitim sistemi çıkmaza girer."

Kendisinin bugüne kadar hiçbir özel eğitim kurumunda ve etüt merkezinde kadrolu yada gönüllü çalışmadığını belirten Tuzcu, dershanelerin sahip çıkması ile, çok fakir bir ailenin çocuğu ücretsiz olarak eğitim desteği alarak, en gözde bölümü kazanma fırsatı yakalayabildiğini, bu gerçeklerin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dershanelerin Özel Okula Dönüşmesini Kolaylaştıracak Çalışma - Son Dakika


Advertisement