Des Erzurum İl Başkanı Kotanlı: "Türkiye Din Eğitiminde Dünyanın Gerisinde Kaldı" - Son Dakika
Yerel

Des Erzurum İl Başkanı Kotanlı: "Türkiye Din Eğitiminde Dünyanın Gerisinde Kaldı"

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum İl Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, Türkiye'nin din eğitiminde dünyanın gerisinde kaldığını ifade etti.

09.04.2012 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum İl Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, Türkiye'nin din eğitiminde dünyanın gerisinde kaldığını ifade etti.

Kotanlı, yaptığı yazılı açıklamada, din eğitiminin temel eğitim hakkı olması yanı sıra, çocukların etik ve ahlaki gelişimine büyük katkıları olduğu ve toplumsal huzur ve barışın sağlanmasındaki faydaları nedeniyle özellikle AB ülkelerinde devlet tarafından büyük maddi destek gördüğünü bildirdi.

Kotanlı, açıklamasında şunları kaydetti:

"Türkiye din eğitiminde dünyanın gerisinde kaldı. Avrupa'daki din eğitiminde devletten çok kiliselerin büyük etkisini görüyoruz. Avrupa genelinde din derslerinin okul bitirme ve sınıf geçmede belirleyici olduğunu da biliyoruz. Avrupa'da müfredat ilgili dinlerin temsilcileri tarafından belirleniyor ve öğretmenler de yine bu dine mensup cemaatlerce atanıyor. Devlete yalnızca öğretmenlerin maaşını ödemek kalıyor. Türk eğitim sisteminin de hangi din ve mezhepten olursa olsun öğrencinin talebi halinde bu talebi karşılaması gerekiyor. Bu hususta çok ciddi eksiklikler var. Hükümet tarafından yapılan düzenlemeyi doğru buluyoruz."

- ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Des Erzurum İl Başkanı Kotanlı: 'Türkiye Din Eğitiminde Dünyanın Gerisinde Kaldı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement