Hatay Altınözü'nde büyük depremler sonrası dev yarıklar oluştu - Son Dakika
Yerel

Hatay Altınözü'nde büyük depremler sonrası dev yarıklar oluştu

Hatay'ın Altınözü ilçesi Tepehan Mahallesi'nde 6 Şubat'ta yaşanan büyük deprem felaketi sonrası oluşan dev yarık, metrelerce yükselen yol ve mahalle dron ile görüntülendi.

21.03.2023 12:31  Güncelleme: 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Altınözü ilçesi Tepehan Mahallesi'nde 6 Şubat'ta yaşanan depremler sonrası kanyon gibi dev bir yarık oluştu. Dev yarık, metrelerce yükselen yol ve mahallenin son durumu dron ile görüntülendi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'ın Altınözü ilçesinde, yaklaşık 200 metre genişliği, 400 metre uzunluğu ve 50 metre derinliği bulunan dev yarık nedeniyle yakındaki mahallenin taşınması gündeme geldi.

ZEYTİN BAHÇESİNİ İKİYE BÖLDÜ

Evlerin ağır hasar aldığı mahallede, vatandaşlar yakın bir bölgeye taşıma yapılmasını istedi. 6 Şubat tarihinde yaşanan 2 büyük deprem, Hatay'ın merkezi kadar ilçelerinde de etkili oldu. Altınözü İlçesi Tepehan Mahallesi'nde deprem sonrası zeytin bahçesinde kanyonu andıran dev bir yarık oluştu. Yaklaşık 200 metre genişliği, 400 metre uzunluğu ve 50 metre derinliği bulunan yarığın, zeytin bahçesini ikiye böldüğü ve hattın vadi içine doğru gittiği görüldü.

YAPILARIN YÜZDE 85'İ KULLLANILAMAZ HALDE

Vadinin alt noktasında ise köylülerin kullandığı yolun yaklaşık 50 metre yükseldiği ve yolun ortadan kaybolduğu gözlemlendi. Yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı mahallede 50'ye yakın ev çöktü, yapıların yüzde 85'ine yakını ise kullanılamaz hale geldi. Ağır hasar ve dev yarık nedeniyle son dönemde mahallenin başka bir noktaya taşınması gündeme geldi.

"KORKUDAN EVE GİREMİYORUZ"

Tepehan Mahalle Muhtarı Selahattin Kandemir, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde zeytin bahçesinde oluşan yarığın bulunduğu bölgede büyük bir patlama olduğunu kaydetti. Kanyon gibi yerden mavi bir ışığın çıktığını aktaran Kandemir, "Evlerimize giremiyoruz. İlk belirlemelere göre 650 ev hasarlı. Mahallemizde 5 bine yakın nüfus var, çok şükür can kaybımız yok. Ama hiçbir evin girilecek durumu kalmadı. Millet korkudan evine giremiyor" dedi. Mahallelinin yüzde 85'inin taşınmaktan yana olduğunu kaydeden Kandemir, "Yakın bir bölgeye taşıma olursa köylü göçmek istiyor. Tarım köyü burası kısa süre sonra tütün ekimi başlayacak. Zeytin bahçelerimiz var, köyümüzün yakın bir noktaya taşınmasını istiyoruz. Özelikle bu kanyon gibi çöküntüden sonra köyümüze çok gelen oldu. Köylü bu büyük yarıktan dolayı tedirgin. 5 binin üzerinde nüfusumuz var" dedi.

Hatay Altınözü\'nde büyük depremler sonrası dev yarıklar oluştu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hatay Altınözü'nde büyük depremler sonrası dev yarıklar oluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement