Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(18.12.KARACAOĞLAN Ortaokulu gerçekleştirdiği 'e-Twinning' projesiyle Gaziantep'te ilk defa 'Avrupa Kalite Belgesi' alan okul oldu.)

18.12.2012 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(18.12.2012, FOTOĞRAF)

/////////////////

Avrupa kalite belgeli okul

KARACAOĞLAN Ortaokulu gerçekleştirdiği 'e-Twinning' projesiyle Gaziantep'te ilk defa 'Avrupa Kalite Belgesi' alan okul oldu.

Merkez Şehitkamil ilçesindeki Karacaoğlan Ortaokulu'nun, 2011 yılında Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Estonya, Romanya, İspanya ve İtalya'dan okullarla birlikte başlattığı proje Gaziantep'e 'Ulusal Kalite Belgesi' ve 'Avrupa Kalite Belgesi' kazandırdı.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, okulu ziyaret ederek yöneticileri kutladı. Ziyarette Serin'e, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hamdi Atayeter ve e-Twinning İl Koordinatörü Bilal Yazıcı da eşlik etti. İngilizce Öğretmeni İnci Aslan'ın projeyi tanıtan bir sunum yaptı. Daha sonra konuşan Müdürü Serin, Karacaoğlan Oratokulu'nun yakaladığı başarının önemli olduğunu söyledi. Serin, "Böylesine imkanları kısıtlı bir bölgede eğitim veren bir okulumuzda gerçekleştirilen bu fedakar çalışmalar için tüm öğretmenlere teşekkür ediyorum" dedi. Okul Müdürü Atakan Arslan da ziyaret için Ekrem Serin'e ve beraberindekilere teşekkür etti. Etkinlik 'e-Twinning' logolu pastanın kesilmesi ve günün anısına fotoğrafların çekilmesiyle sona erdi.

E-TWINNING NEDİR?

e-Twinning, Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. Çeşitli ülkelerdeki okulların birbirleriyle iletişim kurması, işbirliği yapması için çeşitli projeler geliştirilmesini teşvik eder. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırır. Temel amacı Avrupa'da okul işbirliğini teşvik etmektir.

GAZİANTEP, (DHA)

(18.12.2012)

///////////

Mersin Büyükşehir'e yeni bina

MERSİN Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının yetersizliği konusu, belediye meclisinde gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, mevcut tarihi binanın fiziki anlamda eksiklikleri bulunduğunu belirterek "Şu an içinde bulunduğumuz binada sadece 3-5 tane daire başkanlığı görev yapabilmekte, geri kalan birimlerimiz kentin dört bir yanına dağılmış durumda" dedi.

Metropol miting alanındaki arsaya hizmet binasını yapmak istediklerini ifade eden Başkan Özcan "Ancak bu bölgede Akdeniz Belediyesi, Metropol binası, tıp fakültesi hastanesi, iş merkezleri ve en son yapılan Adliye binası olması sebebiyle bu düşüncemizden vazgeçtik. Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi için acil olarak bir hizmet binası inşa edeceğimiz arazi lazım" diye konuştu. Metropol miting alanına karşı çıkan meclis üyelerine seslenen Özcan, şöyle konuştu:

"Sizin fikrinize ben de katılıyorum. Ancak bu bölgede bir kentsel dönüşüm projesi hayata geçmesi durumunda caddelerin genişlemesi söz konusu olursa, söz konusu arsayı değerlendirebiliriz. Yeni Büyükşehir Yasası ile İl Özel İdarenin demirbaşlarının bir kısmı bize devredilecek. Yeni bina yapılana kadar İl Özel İdaresi binasını geçici olarak kullanma fikrini Vali beye açtım ancak Valiliğin de zannedersem o binayla ilgili bir tasarrufu olabilir."

2013 yılında yeni otogarın inşatına başlayacaklarını kaydeden Özcan, şunları söyledi: "Yeni otogar yapıldıktan sonra, yeni hizmet binasını şimdiki otogarın yerine de yapabiliriz. veya mahalli idarelerin Mezitli'de bulunan yerini de değerlendirebiliriz. Ancak neresi olursa olsun meclisin ortak bir kararı sonucu hizmet binasının yerini belirlemek zorundayız. Çünkü Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet binası, kentimizin onuru olacaktır"

MERSİN, (DHA)

(18.12.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////

Mevlana'nın mescidine düzenleme

MEVLANA Celaleddin-i Rumi'nin, yaşadığı donemde Şam'a giderken Adana'nın Kozan ilçesinde uğradığı mescid ve müritleri ile birlikte kullandığı mağarada çevre düzenlemesi yapılacak. Kozan Belediyesi, Taş Mahallesi'nde bugün ev olarak kullanılan mescit ile yanındaki Keşişler Mağarası'nın düzenlenerek inanç turizmi kapsamında değerlendirilmesi için harekete geçti. Bölgede inceleme yapan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, şu açıklamayı yaptı:

"Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri ilim tahsiline giderken Şam yolculuğu sırasında uğrayarak ibadet edip konakladığı ve burada 40 kadar keşişin Müslüman olmasına vesile olduğu bu mağaramızın etrafında çevre düzenlemesi yapacağız. Bölgemiz tarihi ve kültürel doku anlamında oldukça zengin bir nokta. Hoşkadem Cami İmamımız Abdurrahman Yılmaz burayı araştırmış ve buranın Keşişler Mağarası olduğunu belirlemiş. Bizlerde böyle tarihi değerlerimize sahip çıkıyoruz. Mevlana Hazretlerinin yaşadığı bir nokta olduğu için burada bulunan caddemizin ismini de Mevlana Caddesi olarak adını değiştirdik."

Mekanın şu anda ev olarak kullanıldığını belirten Başkan Özgan "Burada bulunan kitabeyi sıvayla kapatmışlar. Biz bu evi Kozan Belediyesi olarak kamulaştıracağız. Mescidimizi restore ederek eski haline kavuşturacağız" dedi.

Yaşar KORKUSUZ/KOZAN,(DHA)

(18.12.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////

Ayakkabı fuarına 40 ülkeden ziyaretçi

GAZİANTEP'te düzenlenen Uluslararası GAPSHOES Ayakkabı,Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Yaz Fuarı 40'a yakın ülkeden binlerce ziyaretçiyi ağırladı. AKORT Fuarcılık tarafından, Gaziantep Sanayi Odası işbirliği ile geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ve Kunduracılar Odası'nın desteklediği fuar, 4 gün boyunca açık kaldı. 200'e yakın marka ve firmanın katıldığı fuarı yurt içinden ve dışından Amerika, Sırbistan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Tacikistan, Azerbaycan, Hollanda, Sırbistan, Cezayir, Mısır, Saudi Arabistan, Filistin, Libya, Rusya, Ukrayna, Özbekistan, Çin, Katar, Yemen, Kanada, Singapur, Belçika, Bulgaristan, Yunanistan, İsrail, Lübnan, Bosna-Hersek, Angola, Suriye, Ürdün, İran, Romanya, Dubai ve Irak'dan olmak üzere 40'a yakın ülkeden binlerce profesyonel ziyaretçi gezdi. Akort Fuarcılık Genel Müdürü Hülya Akkaya, "İlerleyen yıllarda Ortadoğu ve Balkanlar'ın sektöründe en kapsamlı ve etkili buluşma noktalarından birisi haline gelmesi beklenen fuarımız modaya yön vermeye devam edecek" dedi.

GAZİANTEP, (DHA)

(18.12.2012)

///////////

Ceyhan Belediyesi kalite belgesini yeniledi

ADANA'nın Ceyhan İlçe Belediyesi, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) onaylı ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini yeniledi. Yeni belgeyi ADN Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Kıraç'tan alan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, emeği geçen çalışanlarına teşekkür etti. Başkan Sözlü, "Belediyecilik vatandaşa doğrudan ya da dolaylı yollarla hizmet götürme alanıdır. Bunu da standartlara uygun yapmak zorundadır. Ceyhan Belediyesi olarak Avrupa ve dünya standartlarında hizmet kalitesi yakalamak ve tescillemek bizim için çok önemli. Bu belgenin alınmasında asıl emeği geçen fedakarca çalışan mesai arkadaşlarımdır, kendilerine yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

CEYHAN,(DHA)

///////

Çay'dan uyuşturucu konferansı

ADANA'nın Pozantı İlçe Belediye Başkanı Mustafa Çay, Zafer Sabancı Anadolu Lisesi'nde öğrenci ve ailelerine yönelik madde bağımlılığı konferansı verdi. Okulun konferans salonundaki toplantıda konuşan Başkan Çay, ilçede artış gösteren uyuşturucu madde kullanımına dikkat çekti. Hiç kimsenin uyuşturucuyu kendisinden uzak görmemesi gerektiğini anlatan Çaş "Sevgisiz, disiplinsiz aile ortamı, kötü arkadaşların etkisi, merak ve özenti gençleri uyuşturuğu batağına düşürebilir. Birey ve ilçe yöneticileri olarak bu illetle topyekun bir mücadele gerçekleştirmemiz gerekir" dedi.

Malik GÖDELİNER/Pozantı, (DHA)

(18.12.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////

Vali Lekesiz'den muz üreticilerine tavsiye

'Gözünüz gibi bakacaksınız'

HATAY Valisi M.Celalettin Lekesiz İskenderun'a bağlı Üçgüllük ve Gökmeydan beldelerindeki muz seralarını gezerek üreticilerle görüştü. Muz üreticilerine önerilerde bulunan Vali Lekesiz "Sizin de sorumluluklarınız var bizim de. Buraya gözünüz gibi bakacaksınız. İl ve İlçe Tarım Müdürlerimiz de burası kendi bahçeleriymiş gibi gelip takip etmek zorundalar. Bunlar sıfır riskle başarı ile çoğalmalı ve beklenileni vermeli ki diğer hemşerilerimiz de bu işlere yönelsin" dedi.

Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı hazırlandığını hatırlatan Lekesiz "Dünya piyasalarını analiz ettik, ülkenin durumunu analiz ettik, dünyanın neye ihtiyacı var, bizim topraklarımızda da ne, en iyi yetişir, bunlar üzerinde uzun uzun çalışıldı ve sonra ürün deseni ortaya konuldu. Bu çerçevede sizlere gereken desteği veriyoruz. Biz diyoruz ki, bu topraklardan çok daha fazla gelir elde edebilmemiz mümkün. Bunun somut sonucunu da önceki günlerde incelemelerde bulunduğumuz Hassa'da gördük" diye konuştu.

Vali Lekesiz'in incelemelerine İskenderun'a bağlı İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Hatlar da katıldı.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(18.12.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////////////////////////

Aydın Doğan karikatür sergisi 5 Ocak'ta

AYDIN Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 29. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi 5 Ocak 2013 tarihinde Adana'da izlenime sunulacak. Her yıl Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun kutlandığı 5 Ocak'ta Adanalılarla buluşarak geleneksel hale gelen serginin açılışını Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz yapacak. Sergi, 75. Yıl Sanat Galerisi'nde saat 15.00'de gerçekleştirilecek açılış kokteylinin ardından, 20 Ocak'a kadar ziyaret edilebilecek.

ADANA,(DHA)

/////////////

Mühendislerden Hüner Coşkuner'li gece

İNŞAAT Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen geleneksel baloda ünlü şarkıcı Hüner Çoşkuner sahne aldı. Sanatçının sevilen şarkılarını seslendirdiği gecede kıdemli mühendislere plaket verildi. Balonun açılışında konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç, yapılan etkinliklerle üyeler arasında diyalogun artırılmasının amaçlandığını belirtti. Daha sonra meslekte 25 ve 40 yılını dolduranlara plaket verildi. Odanın ilk kayıtlı üyesi Hüsamettin Fadıloğlu'nun plaketini, oğlu Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu aldı. Mesleğe 40 yıldan fazla hizmet edenler arasında yer alan Gaziantep eski belediye başkanlarından Esat Kaya Turgay da ödül alanlar arasında yer aldı. Plaket töreninin ardından sahne alan Hüner Coşkuner, yaklaşık 2 saat boyunca söylediği şarkılarla, konukları coşturdu.

GAZİANTEP, (DHA)

(AK)(EŞ)(18.12.2012 FOTOĞRAFLI)

///////////

Mersin Kenti Edebiyat Ödülü sahibini buldu

MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen 'Mersin Kenti Edebiyat Ödülü' şair ve yazar Ahmet Oktay'a verildi. MTSO Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül terenine Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Başkan Yardımcısı Serdal Kuyucuoğlu, Şair ve Yazar Ahmet Oktay, yazar Özdemir İnce, jüri üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Şair ve yazarlar Metin Cengiz ile Yücel Kayıran'ın, Ahmet Oktay'ın şiirlerini değerlendirdiği törende konuşan şair ve yazar Özdemir İnce "Ahmet Oktay ile 1956'dan bu yana yakın arkadaşız. Oktay'ın çağında yazı yazdığı dergilerde yazmaktan büyük bir onur duydum. Mersin kentinin verdiği ödülü kabul ettiği için de kendisine Mersin kenti ve jüri üyeleri adına teşekkür ediyorum" dedi. Törende yapılan konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu, Özdemir İnce, Faik Burakgazi ve Şerafettin Aşut Ahmet Oktay'a ödülünü verdi. Ödülünü aldıktan sonra bir konuşma yapan Oktay, MTSO'nun bütün yöneticilerine teşekkür etti.

MERSİN, (DHA)

(18.12.2012, FOTOĞRAFLI)

//////////

Pilav günü mezunları buluşturdu

ADANA'da Fatih Mehmet İlköğretim Okulu, kuruluşunun 40'ıncı yılını pilav günü şenligi ile kutladı.

Merkez Seyhan İlçesi'nde 1972 yılında kurulan okulun kutlamasına eski mezunlar da katıldı. Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Okul Müdürü Hasan Yıkar, "Okulumuzun kuruluşunun 40'ıncı yılını kutlarken mezunlarımızla bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz pilav günü şenliğini geleneksel hale getirerek devam ettireceğiz. Bu etkinlik sayesinde 40 sene önce aynı sıralarda eğitim almış, arkadaşlık kurmuş mezunlarımızı bir araya getireceğiz" dedi.

Ahmet ÖZMEN/ ADANA, (DHA)

(18.12.2012 FOTOĞRAFLI)

///////////

Mustafa Temel'in şiir kitabı çıktı

ADANALI Şair Mustafa Temel, ilk kişisel şiir kitabını çıkardı. 12.12.12 tarihinde satışa sunulan "Sus'adım" adlı kitapta 78 şiir yer alıyor. Daha önce bazı şairlerle ortak çalışmalara imza atan Temel, yeni kitabında ağırlıklı olarak aşk temasını ele aldı. Kitabında şiirlerin yanı sıra yine aşk konulu yazılara da yer veren Temel "Aşkın dokunduğu ve aşka dokunan herkese bu kitabı okumasını tavsiye ediyorum" dedi.

ADANA, (DHA)

(18.12.2012, FOTOĞRAF)

//////////

Demirel'den GAFSAD'da fotoğraf şöleni

TÜRKİYE'nin önde gelen fotoğraf sanatçılarından İbrahim Demirel, Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği'nin (GAFSAD) konuğu oldu. GAFSAD üyeleri ve fotoğraf severlerle bir araya gelen Demirel, çalışmalarından örnekler sundu. Tecrübelerini de paylaşan sanatçı, farklı konulara ait 11 fotoğraf gösterisi sundu. Gaziantep Üniversitesi Fotoğraf Kulübü'nde düzenlenen söyleşiye de katılan Demirel, öğrencilere sunum yaptı. Haftasonu GAFSAD üyeleri ile Barak köylerini gezen ve fotoğraf çeken İbrahim Demirel, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür etti.

GAZİANTEP, (DHA)

(18.12.2012)

////////////

Çağdaş Yaşam Derneği'nde konferans

ÇAĞDAŞ Yaşam Derneği Adana Şubesi'nin düzenlediği 'Bilimin kılavuzluğunda karanlıktan aydınlığa' konulu koferans Adana Eczacılar Odası'nda yapıldı. Konferansa bilgisayar mühendisi Hülya Küçükaras konuşmacı olarak katıldı. Bilimin çağdaş toplumların temel rehberi olduğunu anlatan Küçükaras, Türkiye'nin de gelişmek için aynı yöntemi benimsemesi gerektiğini söyledi. Cehaletle savaşmanın her bireyin görevi olduğunu vurgulayan Küçükaras, konuşmasında nükleer santrallere de değindi. Küçükaras "Tüm dünya nükleer enerjiden uzaklaşırken, ülkemizde bu konuda adımlar atılması düşündürücü" diye konuştu.

ADANA,(DHA)

///////////

Bayraktar ailesinin mutlu günü

ADANASPOR'un eski kaptanlarından Vedat Bayraktar, oğlu Sami Günay'ı evlendirmenin mutluluğunu yaşadı. Şifanur Çırak-Sami Günay Bayraktar çiftinin, Seyhan Oteli Seyhan Balo Salonu'nda yapılan düğünü Adana'nın tanınmış simalarını buluşturdu. Kızılay Adana Bölge Müdürlüğü'nde görev yapan Şifanur Çırak ile babasının işlerini devralan işletme yöneticisi Sami Günay Bayraktar'ın nikahını, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz kıydı. Nikah şahitliklerini ise Adanaspor'un eski başkanlarından, Adalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şevki Adalı ile Zeynep Türk yaptı. Düğün törenine çok sayıda seçkin davetli katıldı.

ADANA,(DHA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement