Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek

MERSİN'in Tarsus ilçesinde 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri kapsamında 'Çanakkale Türküleri' konseri düzenlendi.

19.03.2013 16:44

////////////

çanakkale türküleri

MERSİN'in Tarsus ilçesinde 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri kapsamında 'Çanakkale Türküleri' konseri düzenlendi. Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen konser, 75'inci Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Türk Halk Müziği Gençlik Korosu yaklaşık 2 saat süren programını, Belediye Başkan Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy, Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik, Müftü Abdulkerim Akbaba, 23. Dönem Milletvekili Ali Oksal, Ülkü Ocakları Başkanı Ali Rıza Genç, belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş izledi. Program sonunda koro şefi Hasan Basri Dumlupınar'ı ve sanatçıları kutlayan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, günün anısına Nusret Mayın Gemisi maketini hediye etti.

Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),(DHA)

(19.3.2013, FOTOĞRAFLI)

////////

'Seyit Onbaşı' Toroslar'da

MERSİN'in merkez Toroslar İlçe Belediyesi tarafından, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 98'inci yıldönümünde Çanakkale Savaşı'nın unutulmaz kahramanlarından Seyit Onbaşı'nın anıtı açıldı. Çanakkale'de şehit olan Mersinli bin 263 şehidin kaide üzerinde isimlerinin yazıldığı Mehmetçik Parkı'ndaki anıtın açılışına Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, Belediye Başkanı Hamit Tuna, İlçe Emniyet Müdürü Rüştü Yılmaz, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını, Çağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr.Esat Aslan yaptı. Konuşmasında, Çanakkale Savaşlarıyla ilgili bilgiler veren Prof.Dr.Aslan, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile ortak çalışmada bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Konuşmasına İstiklal Marşı'nın 6 ve 7'nci kıtalarını okuyarak başlayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise Türk tarihinin dönüm noktalarından olan ve bağımsızlık savaşının temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferi'nin 98'inci yıldönümünü coşkuyla kutladıklarını vurguladı. Daha sonra söz alan Toroslar İlçe Kaymakamı Kaya Çıtak, 98 yıl sonra Çanakkale ruhunu bir kez daha yaşamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, Belediye Başkanı Hamit Tuna, programa sunduğu katkılardan dolayı Çağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr.Esat Aslan ve öğrencileri ile Çağdaş Tarih Kulübü'ne birer teşekkür plaketi verdi. Daha sonra Belediye Başkanı Hamit Tuna ve protokol üyeleri tarafından Seyit Onbaşı Anıtı ve Çanakkale'de şehit düşen Mersinli şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu kaidelerin açılışı yapıldı. Program, Roman Federasyonu öğrencilerinin oratoryosu ve TORTEK saz grubunun seslendirdiği kahramanlık türküleri ile son buldu.

MERSİN, (DHA)

(19.3.2013, FOTOĞRAFLI)

////////////////

Tıp Fakültesi'nde görev değişimi

MERSİN Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 6 yıldır dekanlık görevini sürdüren Prof. Dr. Güliz İkizoğlu, görevini Prof. Dr. Ahmet İlvan'a bıraktı.

Tıp Fakültesi dekanlık makamında gerçekleşen törene, rektör Prof. Dr. Suha Aydın'ın yanı sıra, rektör yardımcıları Prof. Dr. Gürol Emekdaş, Prof. Dr. Yüksel Özdemir, genel sekreter Prof. Dr. Burak Çimen ile Prof. Dr. Güliz İkizoğlu ve Prof. Dr. Ahmet İlvan katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr Aydın, Tıp Fakültesi'nin Prof. Dr. İkizoğlu'nun dekanlığı döneminde pek çok başarıya imza attığını belirterek "Akreditasyon benim en önem verdiğim konulardan biriydi. Prof. Dr. İkizoğlu ve arkadaşlarının çalışma döneminde bunu başardık. Kendisine ve çalışma arkadaşlarına yürekten teşekkür ediyorum" dedi. Prof. Dr. İkizoğlu da görevi büyük bir güvenle Prof. Dr. İlvan'a devrettiğini vurgulayarak, yeni dekana başarılar diledi.

Prof. Dr. İlvan ise dekanlık görevine atanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu onurlu göreve layık görüldüğüm için çok gururluyum. İsmime teveccühünden dolayı rektörümüz Prof. Dr. Aydın'a teşekkür ediyorum. Fakültemizin bu günlere gelmesinde gayretlerini esirgemeyen eski dekanlarımıza ve görevi kendisinden devraldığım Prof. Dr. İkizoğlu'a teşekkür ediyor, aldığımız bayrağı daha ileriye götürmek için elimizden geleni yapacağımızın bilinmesini istiyorum" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)

(19.3.2013, FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement