Didim'de "Benim de Bir Mesleğim Olacak" Projesi Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Didim'de "Benim de Bir Mesleğim Olacak" Projesi Tamamlandı

Didim\'de "Benim de Bir Mesleğim Olacak" Projesi Tamamlandı

Didim Belediyesi, Didim Kent Konseyi, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği, Didim Turizm Derneği ve Didim Zeynep Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ve İş-Kur Söke Merkez Müdürlüğünde katkı...

28.09.2013 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Didim Belediyesi, Didim Kent Konseyi, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği, Didim Turizm Derneği ve Didim Zeynep Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ve İş-Kur Söke Merkez Müdürlüğünde katkı sağladığı "Benim de Bir Mesleğim Olacak" projesini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Benim de Bir Mesleğim Olacak" projesini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi. Didim Belediyesi, Didim Kent Konseyi, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği, Didim Turizm Derneği ve Didim Zeynep Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ve İş-Kur Söke Merkez Müdürlüğünde katkı sağladığı projenin sertifika töreni Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde yapıldı. Törene Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İş-Kur Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi, DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu, Didim İlçe Milli eğitim Şube Müdürü Mehmet Apaydın, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu ile öğrenciler ve kursiyerler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törende ilk olarak daha önce UMEM kursu kapsamında sertifika alan ve 12 Çağrı operatörünü bünyesinde istihdam eden Didim Capris Otel Genel Müdürü Murat Eken gerekleştirdi. Eken konuşmasında Otel olarak 550 kişiyi istihdam ettiklerini belirterek vasıflı eleman sorunu yaşadıklarını söyledi. İş başı eğitim kurslarını otellerinde sürdürdüklerini belirterek turizmin vasıflı elemana ihtiyacı olduğunu söyledi.

"ASIL SORUN İSE KALİFİYESİZ VE MESLEKSİZ ELEMAN SORUNU"

İş-Kur Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi ise Aydın'ın işsizlik anlamında röntgeninin ellerinde olduğunu ve işsizliğin il genelinde en fazla nerede, en fazla hangi elemanın arandığını bildiklerini söyledi. Terzi Aydın'da işsizlik sorunu olmadığını belirterek "Aydın'da 19 bin işçi talebi var. Karşılığında ise biz 8441 kişi vermişsiz yani % 50'sini karşılayabilmişiz. Asıl sorun ise kalifiyesiz ve mesleksiz eleman sorunu; yani ara eleman sorunu."dedi.

Terzi konuşmasında Turizm Lisesi öğrencilerine de seslenerek kendilerini iyi yetiştirmeleri konusunda uyarılarda bulundu ve turizme ara eleman yetiştirmesine yönelik düzenlenen kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

"BİLGİSİZ HİÇBİR ŞEY OLMUYOR."

Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise Öğrenmenin çalışmanın ve bilgi çağını takip etmenin önemine değinerek bu süreçte elde edilecek mesleğinde önemli olduğunu ifade etti. Emiroğlu Meslek Lisesi mezunlarına hor bakılmasını da doğru bulmadığını belirterek "Bu öğrencilerimiz Üniversiteyi kazanamadı diye bana göre biraz hor bakılıyor. Ama hata yapıyoruz. Önemli olan buradan çıkan öğrencilerimiz aranıyor mu aranmıyor mu ona bakılmalı. Gençlerimize de bu noktada kendilerine özgüven vermeliyiz. Buda bilgi ile olur. Bilgisiz hiçbir şey olmuyor. Bu notada kamu-özel ortaklığıyla açılan bu kursta başarılı olan kursiyerleri tebrik ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum."dedi.

Konuşmaların ardından Protokol tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi. Törende "Benim de Bir Mesleğim Olacak" projesi kapsamında açılan Aşçı çırağı kursuna katılan 32, rezervasyon elemanı kursuna katılan 12 olmak üzere toplam 44 kursiyere, ayrıca UMEM kursu kapsamında açılan Çağrı operatörü kursuna katılan 12 kursiyere belgelerinin verildiği bildirildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de 'Benim de Bir Mesleğim Olacak' Projesi Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement