Didim Derneği'nde Soysalan Güven Tazeledi - Son Dakika
Yerel

Didim Derneği'nde Soysalan Güven Tazeledi

Didim Derneği\'nde Soysalan Güven Tazeledi

1985 yılında kurulan Didim Derneği'nin olağan genel kurulunda mevcut başkan Mehmet Soysalan güven tazeledi.

30.03.2012 16:07

1985 yılında kurulan Didim Derneği'nin olağan genel kurulunda mevcut başkan Mehmet Soysalan güven tazeledi.

Genel kurula Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın, Didim Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, Didim Çevre Platformu üyeleri, Akbük Kültür ve Çevre Derneği üyeleri ile Didim Derneği üyeleri katıldı.

Genel Kurul öncesinde konuşma yapan Didim Derneği Başkanı Mehmet Soysalan, derneğin çalışma raporu hakkında bilgi verdi.

Derneğin Didim'in en eski derneği olduğunu belirten Soysalan, "Kurulduğu yıllarda eksikliği hissedilen sosyal ve kültürel çalışmalara ağırlık verilmiştir. Yabancı dil kursları, halk oyunları ekipleri, müzik çalışmaları, kitaplık kurulması, resim ve fotoğraf sergileri gibi Didim'in pek çok ilkini yapmış ve yerine getirmiştir. Zaman içerisinde ilgilenilen konuların bir bölümüyle ilgilenen dernekler kurulmuş, derneğimiz bu çalışma alanlarından çekilerek bu derneklere destek olma yolunu seçmiştir. Turizm İşletmecileri Derneği kurulduktan sonra isimlerle ilgili bir karışıklık göstermeye başlamıştır. Bu karışıklığı gidermek, ilgi alanımızın çok geniş olması ve tarifi için pek çok kelimeyi yan yana getirmek gerektiği için adımızda bulunan 'turizm ve geliştirme' kelimeleri kaldırılmış ve 'Didim Derneği olarak çalışmasını sürdürmektedir. Derneğimiz sosyal ve kültürel ortamdaki yapılan çalışmalara destek olmak, yapılmayanları gündeme getirerek yapılmaları için çalışmak, çevre ile ilgili her konuda duyarlı olarak görev almak, sağlıklı kentleşme için gereken her türlü uygulamaya destek olarak, yapılan yanlışlardan dönülmesi için uğraşmak, kamuoyu oluşturmak, yazılı veya sözlü uyarılarda bulunmak, gerekirse yasal yola başvurmayı da kapsamakta, Halen Didim'de sorun olarak nitelendirilebilecek her ne varsa bu konuların çözümü için çalışmayı ve çözüm üretmeyi görev alanı tanımı içerisine almıştır" dedi.

Belediye Başkanı Mümin Kamacı, dillendirilen talepler ile ilgili üzerlerine düşen çalışmayı yapacaklarını kaydederek, "Şu an yapılan çalışma Altınkum'da oluşacak kalabalığı kaldıracak ve daha kaliteli bir görünüm sağlayacak. Altınkum tüm Didim için önem arz ediyor. Çünkü Didim'in ekonomisi yüzde 80 turizme bağlı, kalan yüzde 20 de memur. Biz çalışıyoruz, zamanla daha iyisini yapacağız. İnsanın olduğu yerde sorun olur. Talepleri karşılamakta bizim görevimiz. Görevimizi de duyarlı insanların önerileri ile olacak" diye konuştu.

ATATÜRK BULVARI TRAFİĞE KAPATILSIN

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan Mustafa Bekar ise, katılımcıların Atatürk Bulvarı'nın trafiğe kapalı alan olduğunu düşünmelerini istedi. Bekar, bir alanın kalabalıklaştığı zaman çekim merkezi haline geleceğini belirterek "Atatürk Bulvarı trafiğe kapatılarak raylı sistemle Altınkum'dan Eskiköy'e uzanan bir alan oluşturulabilir. Bu aileleri ve tatilcileri de Yalı Caddesi mecburiyetinden kurtarır" şeklinde konuştu.

Murat Torun ise, imar fazlalığı ve çarpık kentleşmeye dikkat çekerek, yeni yapılar için 3 kattan fazla imar verilmesinin yanlış olduğunu belirti. Torun bu durumun görüntü kirliğinin yanı sıra nem oranını da etkilediğini öne sürdü. Torun şehrin girişinin de gecekondu mahallesini andırdığını ifade etti.

Kurulun divan başkanlığını da üstelenen Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay da, teknik ekipler ile projeler üretilmesinin güzel gelişmeler olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından tek liste gidilen seçimlerde mevcut başkan Mehmet Soysalan güveb tazeledi. Mehmet Soysalan başkanlığındaki derneğin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Murat Mumcu, Hakan Uğur, Cevdet Kavalcı, Kazım Sütoluk, Ali Budak, Ekrem Gençaslan. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim Derneği'nde Soysalan Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement