Dinar'da Osmanlıca Kursları Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Dinar'da Osmanlıca Kursları Sona Erdi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Hayrat Vakfı'nın imzaladığı protokol gereğince Dinar Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edilen Osmanlıca kursları sona erdi.

19.11.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı ile Hayrat Vakfı'nın imzaladığı protokol gereğince Dinar Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edilen Osmanlıca kursları sona erdi.

Kütüphane Müdürü ve Osmanlıca Kursu Koordinatörü Halil İbrahim Belek, 8 haftalık Osmanlıca kurslarının sona erdiğini, 21 Kasım 2015 tarihinde sertifika töreninin yapılacağını söyledi.

Osmanlıca kurslarının amacının ecdadımızla aramızda köprü kurmak olduğunu ifade eden Belek, sona eren Osmanlıca kurslarının devamını en yakın zamanda yapacaklarını söyledi.

Şimdiden yeni kayıtlar yapmaya başladıklarını belirten Belek, şöyle konuştu:

"Osmanlıca kurslarımızın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Ecdadımızla köprü kurmak, daha iyi ve detaylı bir şekilde tanımak adına kurslar düzenliyoruz. Milletleri millet yapan ve o milleti diğer milletlerden ayrı bir millet yapan temel esaslardan birisi de o milletin kullandığı dil ve alfabesidir. Dil; fikir dünyasının tezahürüdür, kendini ifade edebileceği iletişim aracıdır. Milletin hatırası, ruhu, özü, mayasıdır. Dilini kaybeden milletler, hatırasını, hafızasını hem ferdi hem de milli kimliğini, açıkçası her şeyini kaybetmeye yüz tutmuştur."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dinar'da Osmanlıca Kursları Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement