Dinar Depreminin Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Dinar Depreminin Yıl Dönümü

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde 1 Ekim 1995 tarihinde meydana gelen depremin 16.yıl dönümünde, depremde hayatını kaybedenler için camilerde mevlit okutuldu.

02.10.2011 14:00

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde 1 Ekim 1995 tarihinde meydana gelen depremin 16. yıl dönümünde, depremde hayatını kaybedenler için camilerde mevlit okutuldu.

Mevlit öncesi Merkez Camide konuşan Dinar İlçe Müftüsü Celil Şimşek, bir ağacın bile kıpırdamasının Allah iradesinde olduğunu belirterek, Dinar depreminin de Allah'ın bir takdiri olduğunu söyledi.

Şimşek, şöyle konuştu:

"Bundan 16 yıl önce ilçemizde bir deprem afeti yaşandı. Depremde can kayıplarımız oldu, mal kayıpları oldu, yaralananlarımız oldu, bir takım sıkıntılar meydana geldi. Elbette ki bu Allah'ın takdiridir. Bir ağacın kımıldaması bile Allah'ın iradesi dışında olamaz. Cenabı Allah Kuran'da 'bazen size açlıkla, bazen yoklukla, mallarınızı canlarınızı eksilterek imtihan ederim' diyor. Hayatta üzüntü de olacak, sevinç de olacak başımıza ne gelirse gelsin Allah'ın emirlerine, ona kulluk görevlerimize en ufak bir gevşeklik göstermememiz gerekir. Biz Allah'ın kullarıyız o noktada Allah'a teslim olmalıyız."

Camilere gelenlere Dinar Belediyesi tarafından hazırlanan lokum ve gülsuyu dağıtıldı.

- AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dinar Depreminin Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement