Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta mücadele edecek Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un, genç yetenekleri bünyesine katmak için yaptığı futbolcu seçimi sona erdi.
Seyrantepe'deki Şilbe Spor Tesisleri'nde 1990-1995 doğumlular arasında 3 gündür yapılan futbolcu seçimi çalışmasını Büyükşehir Belediyespor Başkanı Metin Kılavuz ile teknik direktör Turhan Özyazanlar da izledi. Sona eren elemede seçilecek yetenekli futbolcuların takıma kazandırılıp profesyonel takım ile idmana çıkacağı ardından Kocaeli Kartepe'deki hazırlık kampına götürüleceğiz öğrenildi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Özyazanlar yaptığı açıklamada, elemeler sürecinde futbolcu beğenmenin bayağı zor olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
"Bu organizasyondan çıkacak 2 ya da 3 tane futbolcu takım adına büyük bir kazanç olacaktır. Elemeler esnasında seçilen sporcu ya çok genç olacak ya da elimizde bulunan sporculardan daha iyi olacak ki takıma kazandıralım. Buraya elemelere gelen sporcular adına bir kıyaslama yapmak yanlış olur. Biz kendi takımımızda bulunan mevcut sporcularla kıyaslama yapmak zorundayız, bu durumun da kimse tarafından yanlış anlaşılmaması gerekir. Aslında yapılması gereken oyuncuların tümünü kendi takımlarında oynarken izlemektir. Ama bu imkanımız sınırlı olduğundan böyle bir uygulamaya gidildi. Bu durum futbolcular için oldukça zordur. Eğer genç futbolcular bu zorluğa katlanabiliyorlarsa onları tek tek kutlamak lazım ve bu koşullardan sıyrılıp aramıza katılacak genç sporcular o zaman dikkate değerdirler."
Muhabir: Özgür Ayaydın
Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - DİYARBAKIR
Son Dakika › Yerel › Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Genç Yetenekleri Seçti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.