Diyarbakır'da Bediüzzaman Sergisi - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Bediüzzaman Sergisi

Diyarbakır\'da Bediüzzaman Sergisi

"Bediüzzaman Said Nursi hazretleri, 21.yüzyıla ışık tutan eserleriyle önemli bir yere ulaşmıştır" dedi.

28.04.2013 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak,

"Bediüzzaman Said Nursi hazretleri, 21. yüzyıla ışık tutan eserleriyle önemli bir yere ulaşmıştır" dedi.

Dicle Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi'nde HASEV Vakfı ile İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen "Risale-i Nur Ekseninde Nübüvvet" panelinde Prof. Dr. Yunus Çengel ile yardımcı doçentler Mehmet Emin Uludağ, İshak Özgen ve Yunus Emre Gördük ve Mehmet Dilek, Said Nursi'nin nübüvvet ışığında ilme bakışını anlatan birer sunum yaptı.

Panelden sonra İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Hazreti Süleyman Eğitim Vakfı'nın birlikte organize ettiği Bediüzzaman Sergisi'nin açılışı yapıldı. Vali Toprak, açılışta yaptığı konuşmada, burada bir duygu yoğunluğu yaşadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Duygunun ve samimiyetin olmadığı yerde ileriye gitmek mümkün olmuyor. Bu çerçevede Bediüzzaman Said Nursi, 21. yüzyıla ışık tutan eserleriyle önemli bir yere ulaşmıştır. Ben kendilerini saygıyla anıyorum. Sözün özü samimi olmaktır, duyguyu yaşamak ve yaşatmaktır. Şüphesiz ki aklımızı, beynimizi, zihnimizi tüm teknolojik gelişmelerle donatacağız ama bunu yaparken duygudan yoksun olmayacağız."

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Barla Platformu Başkanı Sait Yüce ise Bediüzzaman'ın Barla'da başlayan macerasının, Isparta, Eskişehir, Kastamonu, Denizli ve Afyon'da devam ettiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Bu sergi, o çileli yolun önemli kesitlerini, huzurlarınıza getirmek suretiyle böyle bir hatırlatma görevini üstlenmiş bulunuyor. Bu kesitlerde, Bediüzzaman Said Nursi'nin ilk hayatından başlamak üzere, Risale-i Nur'u doğuran şartlar ve o büyük doğuştan sonra Bediüzzaman'ın vefatına kadar bu cihanşümul dava uğrunda yaşanan ibret levhalarını bulacaksınız."

Bediüzzaman Sergisi 30 Nisan 2013 Salı gününe kadar açık kalacak.

Açılışa AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Cuma İçten ve Mehmet Süleyman Hamzaoğlu, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Aslan Bilici, Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Fırıncı ile çok sayıda vatandaş katıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Bediüzzaman Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement