Diyarbakır'da Bomba Yüklü Olarak Bulunan Araç - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Bomba Yüklü Olarak Bulunan Araç

Diyarbakır\'da Bomba Yüklü Olarak Bulunan Araç

Diyarbakır - Mardin karayolunda, şubat ayında, askeri konvoyun geçişi sırasında patlatılmak amacıyla hazırlanan bomba yüklü araçla ilgili iddaname hazırlandı.

28.10.2012 12:46  Güncelleme: 12:49

İbrahim Yakut - Diyarbakır- Mardin karayolunda, şubat ayında, askeri konvoyun geçişi sırasında patlatılmak amacıyla hazırlanan bomba yüklü araçla ilgili aralarında terör örgütünün sözde Mardin Savur sorumlusunun da bulunduğu 3'ü tutuklu 4 sanık hakkında iddianame hazırlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame, 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Olayla ilgili bütün detayların yer aldığı iddianamede, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının yıl dönümü olan 15 Şubat öncesinde Mardin veya Savur ilçesinde güvenlik güçlerine yönelik bomba yüklü bir araçla eylem yapılacağı yönündeki istihbarat bilgisi üzerine söz konusu bölgede kontrollerin yoğunlaştırıldığı kaydedildi.

İddianamede, kontroller sırasında 13 Şubat 2012 günü Diyarbakır- Mazıdağı karayolunda yol kenarında birer kilometre aralıklarla park halinde bulunan 3 aracın plakalarını araştıran polisin, bir aracın çalıntı olduğunu tespit ettiği ifade edildi.

-Aracı bırakıp kaçtılar-

Bomba yüklü aracı olay yerinde bırakan şahısların, başka bir araçla bölgeden kaçtıklarını tespit eden güvenlik güçlerinin, araçları helikopterle takip etmeye başladığı bildirilen iddianamede, araçlardan birinin Aktepe köyünde bulunduğunun belirlenmesi üzerine özel harekat timlerinin köye indirme yaptığı ifade edildi.

Özel hareket polislerinin, aracın yakınında bulunan şahıslara teslim olmaları yönünde uyarıda bulunduğu, şahıslardan birinin bu uyarıya uymayıp kaçmaya başladığı ve elindeki tabancayla güvenlik güçlerine ateş ettiği anlatılan iddianamede, şahsın daha sonra kendisini takip etmeye başlayan özel harekat timlerine teslim olduğu kaydedildi.

Yaralı olan şahsın yapılan kontrolünde terör örgütü PKK'nın sözde Mardin Savur sorumlusu olan "Zindan" kod adlı İsmet Akın olduğunun belirlenmesi üzerine bölgede operasyonlarını yoğunlaştıran güvenlik güçlerinin, terör örgütü mensubu Akın'ı, köy dışındaki fıstık ağaçlarının yoğun olduğu bölgede bir kişinin beklediği bilgisine de ulaştığı anlatılan iddianamede, söz konusu bölgeye operasyon düzenleyen özel harekat timleri ile elinde uzun namlulu silah bulunan şahıs arasında çatışma çıktığı belirtildi. Çatışmada, gerçek kimliği tespit edilemeyen "Yunus" kod adlı bir örgüt üyesinin ölü ele geçirildiği ifade edildi.

-Bomba imha edildi-

İddianamede, özel hareket timlerinin şahısların yakalanması için hava destekli operasyon yürütürken, yolda terk edilmiş halde bırakılan araçta yapılan incelemede ise 2 adet LPG tankı ile 1 adet 20 litrelik yağ tenekesi içerisinde hazırlanmış yaklaşık 150 kilogram patlayıcının da imha edildiği belirtildi.

-İstenen cezalar-

İddianamede, sanıklardan terör örgütü mensubu İsmet Akın'ın 13 Ekim 2011 tarihinde Çınar ilçesinde 3 askerin yaralandığı askeri lojmanlara yönelik silahlı saldırı eylemine de katıldığının tespit edildiği bildirildi.

Sanık İ.A hakkında, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak",

"Adam öldürmeye teşebbüs", "Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması" ve "Ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Diğer sanıklar M.Ç, A.T. ve C.K'nın ise "Terör örgütüne silah sağlamaya bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Bomba Yüklü Olarak Bulunan Araç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement