Diyarbakır'da 'Hz. Peygamber ve Çocuk Eğitimi' Konulu Seminer - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da 'Hz. Peygamber ve Çocuk Eğitimi' Konulu Seminer

Diyarbakır\'da \'Hz. Peygamber ve Çocuk Eğitimi\' Konulu Seminer

DÜ Okul öncesi öğretmenliği anabilim dalı başkanlığı okul öncesi öğretmenliği öğrencileri tarafından "Hz. Peygamber ve çocuk eğitimi" adlı seminer düzenlendi.

21.04.2015 22:18

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi konferans salonunda Okul öncesi öğretmenliği Anabilim dalı başkanlığı okul öncesi öğretmenliği öğrencileri tarafından "Hz. Peygamber ve çocuk eğitimi" adlı seminer düzenlendi. Seminere ilköğretim bölümü öğrencileri ve yüksekokul çocuk gelişimi bölümü öğrencileri katıldı.

Araştırmacı Yazar Nedim Sarı tarafından verilen seminer öğrenciler tarafından ilgiyle dinlendi. Okul öncesi öğretmenliği bölümü öğrencilerinin hazırladığı bilgi, eğitim ve çocuk eğitimi üzerine söylenen hadisi şerifleri içeren slayt gösterisi ile program başladı.

Yazar Nedim Sarı Hz. Peygamberin sevgisinden söz ederek başladı. Çocuk eğitiminin erken yaşlarda verilmesinin önemine değinen Sarı, İslam tarihinde büyük şahsiyetlerin çocukluk döneminden örnekler verdi.

Ailede anne babaların, okulda öğretmenlerin etkin olmasında doğru model olmanın önemli olduğunu söyleyen Yazar, Hz. Ali'nin çocuklarınızla 7 yaşına kadar oynayın, 15 yaşına kadar arkadaşlık edin, 15 yaşından sonra iştişare edin sözüyle erken dönemde oyunun önemini, oyun yolu ile öğrenmenin çocuğun dili olduğunu söyledi.

Sosyal gelişimini etkileyecek birlikteliğin önemini, aynı zamanda değer vererek benlik duygusunun gelişimine katkı sağladığını kaydeden Sarı, eğitimcilerin ve anne babaların çocuğun yaşına ve gelişimine uygun şekilde onunla hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Sarı, çocuğu eğitiminde kendi çocukluk dönemi ile yetiştirmeyip, şu an yetiştiği dönem baz alınarak yetiştirilmelidir hatırlatmasını yaptı. Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz sözünü erken dönemde bireyin bilgi ile meşgul olunması gerektiğini, çocukların zihinsel olarak da bu bilgiyi ve beceriyi almaya müsait olduklarının önemine değinen Sarı, öğretmenlik mesleğinin kutsiyeti üzerine sözlerini devam ettirdi.

"Değerler eğitimini de çocuk erken dönemde evde anne babasından öğrenebileceği gibi okulda öğretmeninden öğrenebilmektedir" diyen Sarı, bir iyiliğe, hayra sebep olan o işi yapmış gibidir sözüyle öğretmenliğin önemini vurgulayarak öğretmenlerin çocuğun kişilik gelişimine fazlası ile katkı sağlayabileceği gibi gelişim alanlarını (bilişsel, motor, sosyal-duygusal, öz-bakım, dil gelişimi) destekleyebileceğini de ifade etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da 'Hz. Peygamber ve Çocuk Eğitimi' Konulu Seminer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement