Diyarbakır'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Kültür Sanat

Diyarbakır'da Ünlü Etnik Caz Sanatçısı Azam Ali, Niyaz Grubu ile Diyarbakırlı Müzikseverlere Konuk Olacak

25.11.2010 11:38

Diyarbakır'da ünlü etnik caz sanatçısı Azam Ali, Niyaz Grubu ile Diyarbakırlı müzikseverlere konuk olacak.

Diyarbakır Kültür ve Sanat Vakfı'nın (DKSV), organizasyonda dünyaca ünlü etnik caz sanatçısı Azam Ali, Niyaz Grubu ile 27 Kasım'da ikinci kez Diyarbakırlı hayranları ile buluşacak. Konser Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde gerçekleşecek. İranlı vokalist Azam Ali, daha önce The Matrix: Revolutions başta olmak üzere, Alias ve The Agency gibi dizilerin müzik çalışmalarında sesini geniş kitlelere ulaştırdı. Sanatçı, benzersiz vokalini neredeyse bir enstrüman gibi kullanmasıyla tanınıyor.

Tiyatrokare topluluğu da turne kapsamında 'Bu da Benim Ailem' oyunuyla sanatseverlerle buluşacak. Sandberg-Firner'ın yazdığı, Hale Kuntay'ın Türkçe'ye çevirdiği, Nedim Saban'ın sahneye koyduğu, komedi türündeki 'Bu da Benim Ailem' adlı oyun, 30 Kasımda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Orhan Asena Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak. Metin Serezli, Suna Keskin, Oya İnci, Sinemis Candemir, Hülya Karakaş, Soydan Soydaş'ın rol aldığı oyun, 33 yıllık evliliklerinde son görevlerinin oğullarını evlendirmek olduğuna karar veren bir çiftin hayatına sürpriz biçimde giren bir kadınla yaşadıklarını konu alıyor.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT) da Orhan Asena'nın yazdığı, Tamer Levent'in yönettiği 'Ölümü Yaşamak' adlı oyunu sahneleyecek. Kan davasının anlatıldığı oyunda Ebru Nil Aydın, Filiz Kılıç, Pınar Gün, Şivan Binici, Yurdaer Okur, Ali Çelik, Uğur Çınar, Murat Bölük, Dilek Alpaslan, Faruk Acar, Ercan Kılıçarslan, Zehra Takmaz, İbrahim İçözlü, Sebahat Kızılkaya ve Hasan Çatalkaya rol alıyor.

Yönetmen yardımcılığını Orkun Gülşen, Şamil Kafkas ve Yurdaer Okur'un yaptığı, dekoru Hakan Dündar'a, kostümü Sevgi Türkay'a, ışığı İzzettin Biçer'e ait oyun 26 ve 27 Kasımda Orhan Asena Sahnesi'nde izlenime sunulacak.

DDT ayrıca Habib Bektaş'ın yazdığı, Özlem Gür'ün yönettiği, reji yardımcılığını Şivan Binici ve Gülhabar Bozkurt'un yaptığı, dekor ve kostümü Melih Karakurt, ışığı İzettin Biçer'e, Ercan Kılıçarslan, Zehra Takmaz, Okan Koç, Çetin Karakul, Sebahat Kızılkaya, Faruk Acar ve Şivan Binici'nin rol aldığı 'Titil ile Bibil'i 28 Kasım Pazar günü küçük seyircileri için sahneleyecek.

(MRL-SMA-YLZ) - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement