Diyarbakır'daki Kck Davası - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'daki Kck Davası

Diyarbakır\'daki Kck Davası

Diyarbakır'da görülen KCK davasında avukatlar, 49 sanığı tahliye eden mahkemenin, 42 sanık için tutukluluklarının devamı yönündeki kararına itiraz etti Sanık avukatları, 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundukları dilekçede, tahliye edilen sanıklar ile tutukluluk hallerinin devamına karar verilen müvekkilleri açısından hukuksal bir ölçüt bulunmadığını savundu.

14.04.2014 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da görülen KCK davasında avukatlar, 49 sanığı tahliye eden mahkemenin, 42 sanık için tutukluluklarının devamı yönündeki kararına itiraz etti.

Avukat Cihan Aydın tarafından 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verilen itiraz dilekçesinde, "Tahliye edilen müvekkiller ile tutukluluğunun devamına karar verilen müvekkiller açısında hukuksal bir ölçüt bulunmamaktadır" denildi.

Dilekçede, "12 Nisan 2014'te tensiben tutukluluğuna karar verilen 42 müvekkilin tutukluluğun devamı yönündeki kararın itirazen kaldırılarak müvekkillerin serbest bırakılması" talep edildi.

Mahkemenin 42 sanık için verdiği tutukluluğun devamına ilişkin kararın usul ve yasaya aykırı olduğu belirtilen dilekçede şu ifadelere yer verildi:

"Mahkemenin tensip kararında 49 müvekkilin tahliyesine karar verilmiş, 42 müvekkilin de tutukluluğun devamı yönünde karar vermiştir. Aynı tarihlerde tutuklanan ve aynı iddia ve delillere dayanarak yargılanan müvekkillerin bir kısmı tahliye edilmişken, diğerlerinin tutukluluğunun devamına karar verilmesi, hukuk ve hakkaniyetle bağdaşmamaktadır." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'daki Kck Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement