Doğalgaz İçin Nüfusun 10 Bin Olmasını Bekliyorlar - Son Dakika
Yerel

Doğalgaz İçin Nüfusun 10 Bin Olmasını Bekliyorlar

Doğalgaz İçin Nüfusun 10 Bin Olmasını Bekliyorlar

Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem, doğalgaz gelmesi için ilçe nüfusunun 10 binin üzerinde olması zorunlu hale geldiğini söyledi.

12.07.2013 16:02

Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem, doğalgaz gelmesi için ilçe nüfusunun 10 binin üzerinde olması zorunlu hale geldiğini söyledi.

Tokat'ın Reşadiye ilçesine doğalgaz gelmesi için belediye yetkilileri Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ve AKSA Tokat Amasya Doğal Dağıtım A.Ş. ile yazışmada bulundu. Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem, yapılan yazışmalar sonucunda belediyeye 'Merkez nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelere Doğalgaz'ın bağlanacağına dair Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 12.06.2013 tarih ve 3306 sayılı' yazı gönderildiğini kaydetti. Başkan Erdem, bu anlamda doğalgazın Reşadiye'ye gelmesi için 8 bin 835 olan nüfusun 10 binin üzerinde olmasının zorunlu hale geldiğini belirterek, "İlçemiz merkezinde yaşayan bütün vatandaşlarımıza özellikle seslenmek istiyorum. Reşadiye'mizi, yaşanabilir, huzurlu, güzel bir şehir haline getirmek amacı ile belediye olarak canla, başla çalışmaktayız. Reşadiye'miz in gerçek nüfusunun 8 bin 835 olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Ne yazık ki, nüfusun düşmemesi konusunda belediye olarak her yıl çok büyük çaba göstermemize rağmen, bir türlü bu düşüşü önleyemedik." dedi.

Yaz aylarında Reşadiye'ye gelen emekli, gurbetçi vatandaşların kış ayı yaklaşınca tekrar büyük şehirlere geri gitmekte olduğunun altını çizen Başkan Erdem, "Çünkü soğuk kış aylarında odun sobası ve kömürle ısınmanın hem zahmetli, hem de maliyetli olduğunu düşünerek buradan gitmektedirler. Sadece ısınma probleminden dolayı burayı terk eden vatandaşlarımızın sayısı bir hayli fazladır. Bu da Reşadiye'miz için bir kayıptır. Nüfusumuzun 10 binin üstüne çıkması için bütün esnaf, memur ve öğretmen vatandaşlarımızdan bu projeye katkıda bulunmalarını özellikle rica ediyorum" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğalgaz İçin Nüfusun 10 Bin Olmasını Bekliyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement