Doğu Anadolu'da Çığ Tehlikesi: Meteoroloji Uyarıyor - Son Dakika
Yerel

Doğu Anadolu'da Çığ Tehlikesi: Meteoroloji Uyarıyor

Doğu Anadolu\'da Çığ Tehlikesi: Meteoroloji Uyarıyor

Meteoroloji Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerde çığ riski bulunduğunu açıkladı. Erzurum, Erzincan ve Bayburt çevrelerinde yağışların karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı geçeceği belirtilirken, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayları görüleceği ifade edildi. Meteoroloji yetkilileri ve vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları çağrısında bulundu.

25.03.2024 09:58  Güncelleme: 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meteoroloji Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini açıkladı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: bölge genelinde havanın parçalı az bulutlu, zamanla çok bulutlu ve gece saatlerinden itibaren Erzurum, Erzincan ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği; yağışların Erzincan çevresinde karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı; Erzurum ve Bayburt çevrelerinde kar yağışlı geçeceği; sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayları görülecek. Hava sıcaklığı: mevsim normalleri civarında seyredecek, rüzgar güneyli yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji çığ uyarısında bulunarak bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini ifade etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğu Anadolu'da Çığ Tehlikesi: Meteoroloji Uyarıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement