Doğu Türkistan Kan Gölü - Son Dakika
Yerel

Doğu Türkistan Kan Gölü

Doğu Türkistan Kan Gölü

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Uygurtürk, Doğu Türkistan'daki Bügür ilçesinde meydana gelen olaylarda 100'e yakın Uygur Türk'ünün şehit edildiğini söyledi.

26.09.2014 12:35  Güncelleme: 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, Doğu Türkistan'ın Korla Vilayetine bağlı Bügür İlçesinde 21 Eylülde meydana gelen olaylarda Çinliler tarafından 100'e yakın Uygur Türk'ünün vurularak şehit edildiğini söyledi.

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, yaptığı açıklamada son birkaç hafta içinde Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da katliamların hızlandığını belirterek, " 21 Eylül Pazar günü Bügür ilçesinde meydana gelen olaylarda Çinli polislerin Müslüman Uygur Türklerinin üzerine silahla ateş etmesi sonucu 100' e yakın Uygur şehit oldu" dedi.

Uygurtürk, Çin'in insanlık dışı tutumları ve Uygur Türklerine karşı giriştiği sistematik zulümler nedeniyle Uygurların bağımsızlık mücadelesine daha sıkı sarıldığını kaydederek, " Uygur mücahitler, Yenihisar,Tirekbazar ve Yartoğrak ilçelerinde Çin polis merkezlerine bombalı saldırı düzenledi. Saldırılarda birçok Çinli polis ölürken, çıkan olaylarda yüzlerce Uygur Türkü tutuklandı. Bunun yanında Çinli polis ve askerler bu üç ilçede sıkıyönetim ilan etti ve interneti yasakladı. Şuan oradan gelen haberler iç açıcı değil. Sokağa çıkma yasağı uygulayan Çinliler, silahsız Uygurların üzerine ateş açarak Çin kaynaklarına göre 40, ama bize ulaşan bilgilere göre ise 100' e yakın Uygur Türkünü şehit ettiler" dedi.

Uygurtürk, " Çin özellikle bu yıl Doğu Türkistanlılara karşı akıl almaz zulüm ve baskı politikaları uygulamaya koydu. Başörtülülerin otobüslere binememesi, oruç tutmanın yasaklanması, Müslüman kızların zorla Çinlilerle evlendirilmesi gibi uygulamalar Çin işgaline karşı direnen Uygur Türklerinin bağımsızlık sevdasını dahada körüklemektedir. İnşallah katil Çin, akıttığı kanda boğulacak ve Doğu Türkistan bağımsızlığına kavuşacaktır. Çin'i yaptığı katliamlar nedeniyle şiddetle lanetlerken, Türkiye Cumhuriyeti hükümetimizden ve uluslar arası camiadan Doğu Türkistan için acilen bir şeyler yapmasını bekliyoruz" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğu Türkistan Kan Gölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement