Dolu Yağışı Çiftçiyi Vurdu - Son Dakika
Yerel

Dolu Yağışı Çiftçiyi Vurdu

Diyarbakır'da dolu yağışı nedeniyle birçok köy zarar gördü.

16.05.2015 17:34

Diyarbakır'da dolu yağışı nedeniyle birçok köy zarar gördü.

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen sağanak yağmur ve dolu yağışı, Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı köylerdeki tarla ve bağlara büyük oranda zarar verdi.

Ziraat Odası Başkanı Mehmet Demir, zarar gören köyleri gezerek çiftçilerden konuyla ilgili bilgi aldı.

Demir, AA muhabirine açıklamada, yağan dolu nedeniyle çiftçilerin büyük zarar gördüğünü belirtti.

Çiftçilerin mağduruyitlerini gidermek için çaba sarfettiklerini dile getiren Demir, şöyle konuştu:

"Yağan bu doludan sonra çiftçilerimiz büyük zarar yaşadı. Sigortası olan bu zararı sigortadan karşılıyor, olmayanlar ise bankalara borçlanıyor. Yaptığımız araştırmalarda pamuk,mısır ve buğday tarlalara yeni ekim yapılmıştı. Ama yağan doludan sonra hepsi zarar gördü ve yandı. Yetkililerin çiftçilerimize yardım etmesini istiyoruz. Bunun için mücadele edeceğiz. Bunun için mesela çiftçinin bankalarda olan borcunu 1 yıllık ertelenebilir."

Ovanın büyük kesiminde etkili olan yağışlar sebebiyle bazı çiftçiler, zararlarının yüzde 80'lere ulaştığıni ileri sürdü.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dolu Yağışı Çiftçiyi Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement