Dü ve Musul Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü - Son Dakika
Yerel

Dü ve Musul Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü

Dicle Üniversitesi ve Musul Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

09.01.2012 18:01

Dicle Üniversitesi ve Musul Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, protokolün, DÜ'nün komşu ülkelerle yürüttüğü işbirliği çalışmaları kapsamında iki üniversite arasında bilimsel ve kültürel işbirliğinin sağlanması amacıyla imzalandığı bildirildi.

Bilimsel çalışmalarda bulunmak üzere Musul Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ausama Mehammed Saeed Al-Naemee'nin Diyarbakır'a geldiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Doç. Dr. Saeed Al-Naemee DÜ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Coşkun ile biyolojik çalışmalarda bulundu. Doç. Dr. Saeed Al-Naemee DÜ Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ı ziyaret ederek üniversiteler arasında kültürel ve bilimsel alanlarda öğrenci ve öğretim elemanı değişimi konusunda görüştü. Prof. Dr. Coşkun ile Dicle Nehrinin kirlenmesi üzerine incelemelerde bulunacağını kaydeden Doç. Dr. Saeed Al- Naemee, Dicle Nehri ile ilgili çalışmaları sürdürmeyi planladıklarını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Saraç da, Musul Üniversitesi ile yapılacak her türlü bilimsel ve kültürel ortaklığa hazır olduklarını, bu tür işbirliklerinin öğrenciler ve akademisyenler açısından oldukça faydalı olacağını belirtti.

Daha sonra Prof. Dr. Saraç ve Doç. Dr. Saeed Al-Naemee arasında bilimsel ve kültürel işbirliği protokolü imzalandı."

- DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dü ve Musul Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement