Dünya Milletleri Akkaya'da Buluştu - Son Dakika
Yerel

Dünya Milletleri Akkaya'da Buluştu

Dünya Milletleri Akkaya\'da Buluştu

Kastamonu'nun Merkez Akkaya Yatılı Bölge Ortaokulu tarafından hazırlanan "Dünya Milletleri Akkaya'da Buluşuyor" projesi kapsamında dokuz farklı ülkeden öğrenciler Akkaya Yatılı Bölge Ortaokulu'nda buluştu.23 Nisan Ulusa Egemenlik ve Çocuk Bayramı...

24.04.2013 21:22

Kastamonu'nun Merkez Akkaya Yatılı Bölge Ortaokulu tarafından hazırlanan "Dünya Milletleri Akkaya'da Buluşuyor" projesi kapsamında dokuz farklı ülkeden öğrenciler Akkaya Yatılı Bölge Ortaokulu'nda buluştu.

23 Nisan Ulusa Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde hazırlanıp iki gün süren etkinliklerde çeşitli ülkelerden gelmiş olan temsilciler kendi ülkelerini ve kültürlerini tanıttılar. Katılımcılar kendi kültürlerine ait olan halk oyunları, maniler, ezgiler, kıyafet ve edebiyatlarından seçme eserleri sergilediler.

Dünya Milletleri Akkaya'da Buluşuyor projesine Abdülhakhamit İlkokulu'nda öğrenimlerini sürdüren İranlı ve Afganistanlı on iki, İmam-Hatip Lisesi'nde öğrenim gören Somalili on yedi, Kastamonu Üniversitesinde okuyan Kırgızistanlı on altı, Kazakistanlı sekiz, Azerbaycanlı üç, bir Türkmenistanlı ve bir Suriyeli olmak üzere toplam 58 öğrenci katıldı. Ayrıca Akkaya YBO öğrencileri ve Kastamonu Ticaret Meslek Lisesi Folklor Ekibi de gösterileri ile programa renk kattılar. Projenin amacına uygun olarak çeşitli ülkelerden bir araya geçen bir kültür mozaiği ortaya çıkmış oldu.

Etkinlikler 22-23 Nisan tarihlerinde gerçekleştirildi. İlk günkü programa İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Eğitim Denetmenleri Başkanı Ali Yaşar Tutkun, Müdür Yardımcısı Yaşar Dolapcı katıldı. Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, "Dünyayı bir apartmana benzetiyorum. Pekçok kattan oluşan bu apartmanda çeşitli milletler komşu olarak yaşamaktadır. Her ne kadar müstakil dairelerimiz olsa da milletler birbirlerini etkiliyorlar. Apartmanın huzuru ve sükünu komşuların birbirlerini daha iyi tanımasından geçmektedir. Burada birçok milletten misafirlerimiz var. Onlarla birçok medeniyet ve kültür alış verişi yaşadık. Bizlere bu imkanı sağlayan ve bu projeyi gerçekleştiren Akkaya YBO idarecilerine ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum" dedi.

Programın ikinci gününde öğrenci velileri de davet edilerek 23 Nisan coşkusu misafir ülkelerin temsilcileriyle daha da renklendi. Programda yaklaşık üç yüz misafire yöresel lezzetler ikram edildi ve mangal keyfi yaşatıldı. İkinci günün sonunda katılımcılara okul müdürlüğü tarafından çeşitli hediyeler verildi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Milletleri Akkaya'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement