Düzce Valisi Ali İhsan Su; - Son Dakika
Yerel

Düzce Valisi Ali İhsan Su;

Düzce Valisi Ali İhsan Su;

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) 25 milyon liralık Mali destek programının tanıtımını Düzce'de yaptı.
Düzce TSO Toplantı Salonunda gerçekleştirilen tanıtıma ajansın yeni dönem Başkanı olarak seçilen Düzce Valisi Ali İhsan Su'nun yanı sıra...

18.11.2013 13:43

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) 25 milyon liralık Mali destek programının tanıtımını Düzce'de yaptı.

Düzce TSO Toplantı Salonunda gerçekleştirilen tanıtıma ajansın yeni dönem Başkanı olarak seçilen Düzce Valisi Ali İhsan Su'nun yanı sıra MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demirel, kamu kurumlarının temsilcileri ve Düzceli işletmeciler katıldı.

MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut mali destek programı bütçesinin 25 milyon lira olduğunu açıklayarak "Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, TR42 Bölgesinde yer alan illere yönelik toplam bütçesi 25,1 milyon lira olan 6 yeni mali destek programını açıkladı. 2014 - 2023 TR42 Doğu Marmara Bölge Planı ışığında belirlenmiş temel strateji ve öncelikler kapsamında hazırlanan Mali Destek Programları bölge illerinde yapılan bilgilendirme toplantıları ile kamuoyuna duyuruluyor. Bu desteklerden kar amacı güden işletmeler, kooperatifler ve KOBİ'ler faydalanabilecek. Bu bir üretime doğrudan destek programı. Geçen sene 16 milyon lira olan bütçe bu yıl 25 milyon liraya yükseldi" dedi.

Akbulut programa başvuruların 17 Ocak'ta sona ereceğini kaydederek "Başvurular 17 Ocak'ta sona erecek. Ancak geçtiğimiz yıllarda evrak tesliminde bazı sıkıntılar yaşanmıştı. Bu nedenle 17 Ocak'tan sonra 1 hafta evrak teslim süresi olacak. Ancak programa başvuracaklara son dakikaya kalmamalarını tavsiye ederim. Bu program hibe şeklinde dağıtılıyor. Yani geri ödemesi yok. Dolayısıyla Düzce'nin daha önce proje desteği alma konusunda gösterdiği başarıyı tekrarlamasını istiyoruz. Proje ofislerimize gelen arkadaşlarımıza destek vereceğiz" diye konuştu.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, bu destek programının Düzce için çok önemli bir fırsat olduğunu dile getirerek "Biz işletmelerimize bürokrasiyi azaltarak daha fazla ne kadar destek sağlayabilirizin hesabını yapıyoruz. Bu destek programı bizim için önemli bir şans ve işletmecilerimizden bu fırsatı değerlendirmelerini istiyoruz. Bilindiği üzere Valimiz Sayın Ali İhsan Su MARKA'nın dönem başkanlığı görevine getirildi. Genel Sekreter Fatih Bulut daha önce Düzce'de kaymakamlık yaptı, Kurulda yer alan Kocaeli Valisi Ercan Topaca daha önce Düzce Valisiydi Ben şuanda kurulda görev alıyorum. Böyle baktığınız zaman Düzce diğer illere göre daha şanslı" şeklinde açıklama yaptı.

Çakır, bu programla özellikle turizm alanında ciddi atılımlar beklediğini belirterek "Deprem atlatmış bir iliz. Düzce'yi ayağa kaldırmak lazım. Genç ve coğrafi açıdan diğer illere göre farklı bir iliz. Dolayısıyla bu durumu müteşebbis anlayışa yansıtmamız gerekir. Proje başlıklarından biri de turizm. Bilindiği gibi Kardüz Yaylasının turizm alanı ilan edilebilmesi için ciddi çaba harcandı. Artık yatırımcıya iş düşüyor" dedi.

Vali Ali İhsan Su Düzceli işletmecilerden yüksek puan alacak projeler üretmelerini isteyerek "MARKA'nın en önemli amaçlarından biri kamu ile özel sektör arasındaki koordinasyonu sağlamak. Ayrıca verimli gelişmeye katkıda bulunmak. Her yıl bütçe imkanlarıyla bu amaçları gerçekleştirmek için çalışılıyor. Bugün tanıtımı yapılan mali destek programı kar amacı güden işletmelere çok önemli avantajlar sağlayacak. Mali destek programlarından en fazla ödenek 8 milyon lira ile turizme ayrıldı. Düzce'de turizm açısından gelişmeye açık bir il. Düzce'nin gelişmesini istiyorsak belirlenen sektörlerle ilgili yüksek puan alacak projeler üreterek başvuru yapmalıyız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından MARKA Proje Uygulama Başkanı Şevket Kırıcı Makina İmalat Sektörünün Gelişmesi, Temiz Üretim, Turizm, Teknoloji Transferine Dayalı Ticaretleşme ve İşletmeler için Mentorluk Mali Destek Programları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce Valisi Ali İhsan Su; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement