Ebru Sanatında Dünya Rekoru Denemesi - Son Dakika
Yerel

Ebru Sanatında Dünya Rekoru Denemesi

Yalova'da, "Dünya Ebru Günü" etkinlikleri kapsamında, dünyanın en büyük boyutlu ebru çalışması denemesi yapıldı.

12.09.2015 19:23

Yalova'da, "Dünya Ebru Günü" etkinlikleri kapsamında, dünyanın en büyük boyutlu ebru çalışması denemesi yapıldı.

Bu yıl dördüncü kez yapılan "Dünya Ebru Günü" etkinlikleri kapsamında ilk olarak Kent Müzesi Sergi Salonu'nda 11 ülkeden 220 sanatçının eserlerinin yer aldığı serginin açılışı Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, Yalova Belediye Başkan Vekili Jülide Güner, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan ile ebru sanatçıları Suna Koçal, Hikmet Barutçugil, Atilla Can tarafından yapıldı.

Yalova Halk Eğitim Merkezi'nde ebru konulu konferansın ardından dünyanın en büyük ebru çalışması gerçekleştirildi. Ebru sanatçıları ve protokol üyelerinin 11'er metrekarelik 3 ebru çalışmasının 2'sinde barış, birinde ise Türk bayrağı teması işlendi.

Türk bayrağı temalı ebru, Yalova 4. Noter'i tarafından dünyanda su üzerinde yapılan "en büyük ebru" olarak tescillendi. Çalışmanın, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi için gerekli başvurunun yapılacağı belirtildi.

Organizasyon Komitesi Başkanı Suna Koçal, burada yaptığı konuşmada, bir dünya rekoru kırmadan önce bir gönül birlikteliğini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Koçal, zor günlerden geçerken sevgi ve barışı vurgulamaya çalıştıklarını, etkinliğe Türkiye'nin farklı illerinden ve yurt dışından çok sayıda ebru sanatçısının katıldığını belirterek, "İlk defa dünyada su yüzeyinde yapılmış en büyük Türk bayrağını yaptık. Umarız ülkemiz yeniden barış dolu günleri görür. Türkiye'ye armağanımız olsun" ifadesini kullandı.

Organizasyon komitesi üyesi Atilla Can ise bu yılki temanın "barış" olduğuna dikkati çekerek, "Barışa en çok yakışacak olan da bayrağımızdı. Bu özel günlerde birlik, beraberlik en çok ihtiyaç duyduğumuz vasıflardan biri. Şu an dünyanın su üzerinde yapılmış en büyük Türk bayrağını yaptık. Amaç rekor kırmak değil, gönül kırmamaktı" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ebru Sanatında Dünya Rekoru Denemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement