Yunanistan sınırına yürümek için Edirne'ye gelen sığınmacılar, otoban kenarındaki arazide bekleyişlerini sürdürüyor.
Edirne Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, sığınmacıların bulunduğu alana gelerek sağlık çalışmalarını inceledi.
Kişioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede yaklaşık bin 200 sığınmacının bulunduğunu söyledi.
Son 24 saatte 18 hastaya müdahale ettiklerini anlatan Kişioğlu, bunlardan 15'inin tedavisinin Devlet Hastanesi'nde, 3'ünün ise alanda yapıldığını ifade etti.
Sağlık hizmetlerinin devam ettiğini anlatan Kişioğlu, şöyle konuştu:
"Edirne Sağlık Müdürlüğü olarak iki istasyonumuz bölgede görevlendirildi. Tıbbi müdahale gerektiren durumlarda ekiplerimiz, anında müdahale ediyor. Son 24 saatte 18 vakaya müdahale ettik. Hepsi müdahaleleri yapılarak, taburcu edildi. Birçoğunda tansiyon düşüklüğü var, bir kısmı da ishal. Ciddi sağlık problemleri bulunmuyor. Bölgede halk sağlığını önemsetecek bir salgın hastalık krizi bulunmamakta. Hizmetlerimiz devam edecek."
Öte yandan, İHH tarafından, açlık grevindeki sığınmacıların toplandığı alanda çocuklara yer sofrası kurularak yemek verildi.
Son Dakika › Yerel › Edirne'deki Sığınmacıların Bekleyişi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?