Edirne İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Edirne İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ Açıklaması

Edirne İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ Açıklaması

Edirne İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, kentin tarihi dokusundan dolayı trafik konularında imkan ve limitlerinin belirli bir ölçüde olduğunu söyledi.

06.09.2014 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, kentin tarihi dokusundan dolayı trafik konularında imkan ve limitlerinin belirli bir ölçüde olduğunu söyledi. Baştuğ, "Özellikle çevre yolunun yapılmasıyla, sınır kapılarına giden yolların il merkezinden geçmesinin çıkartılması istiap haddini düşürür" dedi.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü binasında bulunan makam odasında, gazetecilerin kent trafiği, asayiş olayları ve Suriyeli sığınmacıların durumu ile ilgili sorularını yanıtlayan Baştuğ, Edirne'de yaşanan asayiş olaylarında Temmuz ayında yüzde 27'lik bir düşüş olduğunu söyledi.

"EDİRNE'NİN TRAFİK KONUSUNDA İMKAN VE LİMİTLERİ BELLİ"

Baştuğ, tarihi yerlerin çokluğundan dolayı Edirne'nin trafik konusunda imkan ve limitlerinin belirli bir ölçüde olduğunu belirterek, "Edirne'nin imkan ve limitleri belli yani tarihi yerlerin fazla olmasından dolayı trafik konusunda fazla bir gelişme sağlayabileceğimiz alan yok. Bir de her şehrin istiap haddi var. Örneğin, o şehrin kaldırabileceği araç sayısı 100 iken 200 araç o bölgeye yükleniyorsa biz bunu polisiye tedbirlerle çözmeye çalışıyoruz. Kendileri istemese de araçları başka bölgeye sevk etmek yoluyla şehir trafiğini açmaya çalışıyoruz ama Edirne'nin kaldırabileceği araç sayısını arttırmamız söz konusu değil sorun buradan kaynaklanıyor. Sonuç olarak o sorunu çözebilecek bir belediye yönetimi veyahut il idaresi aramamızda sorunu çözmeyecektir. Çünkü sorunun temelinde, Edirne tarihi yapılarıyla, tarihi mekanlarıyla, yerlerinin değiştirilemeyeceği gerçeğiyle karşı karşıya bulunan bir sorundur. Dolayısıyla o sorun çözülmedikten sonra idari tedbirlerle çözülmesinden başka bir çözüm yoktur. Biz bunları Trafik Komisyonu'nda da görüşüyoruz ama sonucunda vardığımız çözüm yine polisiye idari tedbirlerdir" diye konuştu.

"ÇEVRE YOLLARININ YAPILMASI KENTİN İSTİAP HADDİNİ DÜŞÜREBİLİR"

Edirne'de istiap haddini düşürmenin çeşitli çözümleri olabileceğini anlatan Baştuğ, şunları söyledi:

"Özellikle çevre yolunun yapılmasıyla, sınır kapılarına giden yolların il merkezinden geçmesinin çıkartılması istiap haddini düşürür. Edirne o şekilde rahat bir nefes alır ama Edirne ilinde diğer illere oranla mukayese ettiğimizde yok denecek kadar trafik sıkıntısı var işin gerçeği bu. Biz Edirne'ye özgü konuşuyoruz ama Edirne'yi aynı emsaldeki illerden mesela İzmit'le mukayese ettiğimizde İzmit'teki trafik keşmekeşini veya Bolu'daki trafik keşmekeşine az diyebilirsin ama Edirne onlardan daha az."

Baştuğ, şehirde birçok sıkıntılı, biçimsiz kavşak ve yol olduğunu dile getirerek, "Hepsiyle ilgili çalışma yaptık, bunları belediye ile de paylaştık. Sadece bu çalışmalarda değil, otobüs durakları, metruk binalar, yaya geçitleri, lambaların durumu, yani trafikte aklınıza ne geliyorsa hepsini hem trafik komisyonunda hem de ikili görüşmelerimizde paylaştık ve önerilerimizi de sunduk. Bunlar zaman zaman gündeme gelse de kökten çözümle ele alınacak konular ve zamanla inşallah Edirne o açıdan rahatlayacak. Biz trafik uygulamalarımızda cezai yöntemle bilinçlendirme değil ikaz ederek, sıcak yöntemle daha etkili olduğu kanaatindeyim ve etkisini de görüyoruz. Ölümlü trafik kazalarında da azalma oldu ve ondan da memnunuz" şeklinde konuştu.

"ASAYİŞ OLAYLARINDA EKİPLERİMİZ SON DERECE HASSAS"

Edirne İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, asayiş olaylarında düşüş olduğunu ifade ederek, "Asayiş olaylarında Temmuz ayında yüzde 27'lik bir düşüş var. Bize intikal eden olay sayısındaki düşüş bu. Temmuz ve Ağustos ayını topladığınızda bu düşüş yüzde 14'lere falan düşüyor rakam olarak. Suçüstü yakalamada da her iki ayda da yüzde 60'lık bir artış var. Bu konuda ekiplerimiz son derece hassas. Tutuklanma oranlarındaysa çok bir fark yok gibi çünkü yakaladıklarımızın çoğu çocuk çıkıyor ve suça sürüklenen çocuk konusunda da yasalarımız açık" dedi.

"SURİYELİ SIĞINMACILARI KAMP MERKEZİLERİNE GÖNDERİYORUZ"

Edirne'nin birçok bölgesinde zaman zaman Suriyeli sığınmacıları tespit ettiklerini ve kendileriyle ilgili gerekli işlemleri yaptıklarını anlatan Baştuğ, "Suriyeli sığınmacıları alıyoruz, ondan sonra ne yapıyoruz? İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir kamp var oraya gönderiyoruz ama şöyle bir sıkıntı var ki kamp şişmiş durumda. Şimdi birde bunların yurt içindeki hareketlerine ilişkin yasal düzenlemede açık yani bunları alıp Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'nde misafir etme şansımız da yok, hele ki ellerinde vesikaları varsa salıveriyoruz. Ama bir ara sıfırladık, yani bundan 10 gün önce sıfırladık, Edirne'de hiç Suriyeli bırakmadık. 2 tane oturma ve çalışma izni olan Suriyeli aile dışında" diye konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement