Edirneli Aile, Yardım Kömürlerinden Şikayet Etti: "Bunlar Kötü, Yanmaz. Çocuklarımız Zehirlenip Giderler Dumandan" - Son Dakika
Yerel

Edirneli Aile, Yardım Kömürlerinden Şikayet Etti: "Bunlar Kötü, Yanmaz. Çocuklarımız Zehirlenip Giderler Dumandan"

Edirne’nin Süloğlu ilçesi Şafak Mahallesi’nde oturan bir aile, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’na kendilerine verilen yardım kömürünün kalitesiz olduğundan şikayet etti. Bir aile bireyi, kömürlerin kötü olduğunu belirterek, “Bunlar yanmaz. Torunlarımız, çocuklarımız var. Zehirlenip giderler dumandan, kokudan mahvolurlar” dedi. Gaytancıoğlu da “Yardım yapacaksak bu şekilde yardım olmaz. Hiç olmadı sağlıklı bir kömür versinler” dedi.

17.09.2022 14:13

ERGİN YILDIZ

Edirne'nin Süloğlu ilçesi Şafak Mahallesi'nde oturan bir aile, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu'na kendilerine verilen yardım kömürünün kalitesiz olduğundan şikayet etti. Bir aile bireyi, kömürlerin kötü olduğunu belirterek, "Bunlar yanmaz. Torunlarımız, çocuklarımız var. Zehirlenip giderler dumandan, kokudan mahvolurlar" dedi. Gaytancıoğlu da "Yardım yapacaksak bu şekilde yardım olmaz. Hiç olmadı sağlıklı bir kömür versinler" dedi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne'nin Süloğlu ilçesindeki Şafak Mahallesi'nde yaşayan ve sosyal yardımlarla yaşamını idame ettirmeye çalışan bir aileyi ziyaret etti. Gaytancıoğlu, şunları söyledi:

"Edirne ilimizin Süloğlu ilçesinin Şafak Mahallesi'ndeyiz. Burada daha çok dar gelirli aileler yaşıyor ve sosyal yardımlarla bir miktar da olsa geçinmeye çalışıyorlar. Tabi sosyal yardımlar onlar için bir hak. Devletimiz de onlara sosyal yardımlaşma aracıyla kömür dağıtıyor. Geçen sene dağıtılan kömürlerin iyi olduğunu söylediler ama bu sene şikayet üzerine buraya geldik. ve kömürler de ortada, toz."

Gaytancıoğlu'nun "Bu yanar mı" sorusu üzerine bir aile bireyi, "Yanmaz yani, kötü" yanıtını verdi. "Ne kadar kömür verildi" sorusu üzerine yurttaş, "39 çuval verdiler. Bir iki ay yeter. Bunlar yanmaz. Artı torunlarımız, çocuklarımız var. Zehirlenip giderler dumandan, kokudan mahvolurlar" dedi.

Gaytancıoğlu, "Yardım yapacaksak, bu şekilde yardım olmaz. Hiç olmadı sağlıklı bir kömür versinler. Sonuçta sosyal yardım bir haksa hak ettikleri şekilde bir yardım almaları onların en doğal hakları."

Edirneli Aile, Yardım Kömürlerinden Şikayet Etti: "Bunlar Kötü, Yanmaz. Çocuklarımız Zehirlenip Giderler Dumandan"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Edirneli Aile, Yardım Kömürlerinden Şikayet Etti: 'Bunlar Kötü, Yanmaz. Çocuklarımız Zehirlenip Giderler Dumandan' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement