EDOSK, Sultanlar Yolu Etkinliğinde Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

EDOSK, Sultanlar Yolu Etkinliğinde Bir Araya Geldi

EDOSK, Sultanlar Yolu Etkinliğinde Bir Araya Geldi

Edirne Doğa Sporları Kulübü, Pazar günü Sultanlar Yolunda doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

17.03.2014 13:40  Güncelleme: 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK), Pazar günü Sultanlar Yolu'nda doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Sarayakpınar Köyü'nden Avarız'a kadar yürüyen doğaseverler, yürüyüş sonrası EDOSK'lu bisiklet turcuları ile bir araya gelerek piknik keyfi yaptı.

EDOSK hafta sonunu çifte faaliyetle tamamladı. Doğa yürüyüşçüleri ve bisikletçiler, ayrı ayrı gruplar halinde Sultanlar Yolu olarak adlandırılan ve 1'inci ve 2'nci Viyana seferleri sırasında sultanlar tarafından kullanılan yolun Edirne sınırları içerisinde yer alan güzergahında yürüyüş ve tur organizasyonunda bir araya geldi.

2009 yılında Sedat Çakır tarafından tasarlanan ve 2010 yılında resmi işaretlemesi yapılan, Edirne sınırları içerisindeki güzergahın işaretlemelerin de EDOSK sporcuları tarafından yapıldığı Sultanlar Yolu doğa yürüyüşü etkinliği için Sarayakpınar Köyü'nden yola çıkan doğaseverler, yaklaşık 3 saat süren yürüyüşün ardından Avarız Köyü yakınlarında yürüyüşü sonlandırdı. Yürüyüş boyunca doğanın canlanışına şahit olan doğaseverler, Edirne'nin doğa harikası olan Eğribük'ü gören sırtlara çıkarak Eğribük'ün muhteşem manzarası eşliğinde fotoğraf çekildi. Güzergahın bir kısmında Tunca Nehri boyunca yürüyen doğaseverlere yürüyüş sonrası EDOSK'lu bisiklet turcuları da katıldı. Toplamda 40 kişi olan EDOSK'lu doğa yürüyüşçüleri ve bisiklet turcuları daha sonra hep birlikte piknik keyfi yaşadı.

EDOSK Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Akman, baharın gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte birçok branşta etkinliklere başladıklarını ifade ederek, "Bu hafta sonu EDOSK açısından oldukça yoğun geçti. Doğaseverler ve bisikletçiler Sultanlar Yolu'nda ayrı ayrı gruplar halinde yürüyüp pedal çevirirken bir grup da Bulgaristan'ın Pamporovo Kayak Merkezi'nde kayak faaliyeti yaptı. Faal olduğumuz tüm branşlarda etkinliklerimiz bundan sonra artarak devam edecek" diye konuştu.

Doğaseverler ve bisikletçiler, etkinliğin ardından birlikte fotoğraf çekildi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel EDOSK, Sultanlar Yolu Etkinliğinde Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement