Edremit Devlet Hastanesi'nde Yazılım Çilesi Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Edremit Devlet Hastanesi'nde Yazılım Çilesi Sona Erdi

Edremit Devlet Hastanesi\'nde Yazılım Çilesi Sona Erdi

Balıkesir, Bandırma, Edremit ve birçok ilçede Sağlık Bakanlığı’nın yeni yazılım programlarının başka firmaya verilmesi nedeniyle yaşanan sıra sıkıntısı sona erdi.

13.02.2014 15:55

Balıkesir, Bandırma, Edremit ve birçok ilçede Sağlık Bakanlığı'nın yeni yazılım programlarının başka firmaya verilmesi nedeniyle yaşanan sıra sıkıntısı sona erdi.

Yazılımın bilgisayarlara yüklenmesi için ihaleyi alan firmada yaşanan bazı olumsuzluklar nedeniyle Edremit Devlet Hastanesi'nde de Aralık ayından bu yana süren bilgisayar alt yapı çalışmaları da tamamlanmış oldu.

Hasta muayene işlemlerinin aralıksız sürdüğü Edremit Devlet Hastanesi'nde, sadece birkaç gün sıkıntılı bir dönem sonrası yenilenen alt yapı ile daha çağdaş hizmeti yakalama şansı yakaladı.

Bilindiği üzere, yazılım ihalesi mevcut firmadan başka bir firmaya kalmıştı. Dolayısıyla da yeni firma hastaneye sistemini kurup çalışmalara başlayana kadar istemeden de olsa aksaklıklar yaşandı.

Muayene odalarının girişinde bulunan kart okuma sistemi ise kartların üzerinde fotoğraf bulunmaması ve usulsüzlüklere neden olması sebebiyle, yeni uygulamada tamamen kaldırıldığı ve girişte de kesinlikle kimliksiz işlem yapılmayacağı öğrenildi.

Bir yıl öncesine kadar kendi memnuniyetlerini hasta memnuniyetinden önde tutan idarecilerin bulunduğu hastanede, günü kurtarmak için yapılan çalışmalar, hastaneyi mesai bitmeden terk eden doktor ve diğer idarecilere ses çıkarılmazken, atanan hastane yönetici M. Atahan Acar, Dr. Hakan Kaplan ve Şeniz Azkara ile büyük bir değişimi yakaladı.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz öncülüğündeki hastanede, yönetiminden en alt görevliye kadar hasta memnuniyetinin ön planda tutulması, personelin uyum içerisinde olmasının da başarıyı arttırdığı ifade ediliyor.

Bilindiği üzere Edremit için yapılan ancak Havran- Burhaniye, Ayvalık ve hatta Çanakkale'nin ilçelerinde hastanelerinin olması rağmen Edremit Devlet Hastanesi bölge hastanesi olarak hizmet veriyor.

Edremitlilerin yanı sıra yine de binlerce insana sağlık hizmeti vermeye çalışan hastanede, son dönem yaşanan büyük değişiklik ve halka verilen kusursuz hizmet vatandaşın büyük takdirini kazanmaya devam ediyor. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edremit Devlet Hastanesi'nde Yazılım Çilesi Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement