Efelerin Efesi Yörük Ali Efe Anıldı - Son Dakika
Yerel

Efelerin Efesi Yörük Ali Efe Anıldı

Efelerin Efesi Yörük Ali Efe Anıldı

Aydın'da yürütülen Cumhuriyetin Kuruluşunun 90.Yılında Aydın İlinin Milli Mücadele Kahramanları Anma Projesi kapsamında Yörük Ali Efe'yi anma programı düzenlendi.

10.06.2013 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da yürütülen Cumhuriyetin Kuruluşunun 90. Yılında Aydın İlinin Milli Mücadele Kahramanları Anma Projesi kapsamında Yörük Ali Efe'yi anma programı düzenlendi.

Aydın'ın tarihinde yer almış önemli şahsiyetlerin anılmalarını ve tanıtılmalarını sağlamak, Kuvayi Milliye'nin Cumhuriyetin kuruluşundaki önemini kavratmak, milli ve manevi değerlere sahip çıkılmasını öğrenip gelecek kuşaklara öğretmek, tarihini bilen, anlayan, yaşayan bir toplum oluşturabilmek amacıyla Aydın Valiliği Sosyal Etüt Proje Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği "Yörük Ali Efe'yi Anma Programı" İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Salon kapısında efe kıyafeti giymiş zeybekler tarafından karşılanan etkinliğe Aydın Valisi Kerem Al'ın yanı sıra AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öğüş, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, Yörük Ali Efe'nin kızı

Meral Demirhisar, Yörük Ali Efe'nin torunları Uşak eski Valisi Kayhan Kavas, Prof Dr. Gökmen Kavas, Şefika Ergüler, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Yörük Ali Efe slayt eşliğinde katılımcılara tanıtıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürü Gönül Durulan, düzenledikleri anma programının amacı hakkında bilgi verdi. Milli mücadele kahramanlarının anma programlarının yılsonuna kadar belirli aralıklarla süreceğini ifade eden Durulan, bu milletin yaşamlarını ortaya koyarak hayatlarını hiçe sayan milli kahramanlara minnet borcu olduğunu söyledi. bu kahramanların gelecek nesilleri aktarılması gerektiğini dikkat çeken Gönül Durulan, bu program sayesinde bu yüce şahsiyetleri hem yat ettiklerini hem de gelecek nesillere aktarmaya çalıştıklarını ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından Yenipazar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan tiyatral gösteri sahnelenirken ardından Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Başaran ve 3. Ciltlik Yörük Ali Efe kitabının yazarı Sabahattin Burhan Yörük Ali Efe'yi çeşitli yönleriyle katılımcılara anlattılar.

Tören sonunda katılımcılara milli kahramanlar için döktürülen lokma hayrı dağıtıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Efelerin Efesi Yörük Ali Efe Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement