Ege İlleri Ankara'da Görücüye Çıktı - Son Dakika
Yerel

Ege İlleri Ankara'da Görücüye Çıktı

Ege İlleri Ankara\'da Görücüye Çıktı

Ege Bölgesini oluşturan illerin Ankara'da faaliyet gösteren dernek ve vakıfların bir araya gelmesi ile kurulan Egem Platformunca 19-23 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenen Ege İlleri 5.Tanıtım Sergisi ve Etkinlikleri görkemli bir şekilde açıldı.

20.04.2012 15:23

Ege Bölgesini oluşturan illerin Ankara'da faaliyet gösteren dernek ve vakıfların bir araya gelmesi ile kurulan Egem Platformunca 19- 23 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenen Ege İlleri 5. Tanıtım Sergisi ve Etkinlikleri görkemli bir şekilde açıldı.

Manisa Belediyesi Mehteran ekibinin Protokolü karşılaması ile başlayan açılış, gazi ve şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile devam etti. Daha sonra Manisalılar Derneğinin Halk Oyunları Ekibinin gösterisi davetlilere sunuldu. Zeybek gösterisinin ardından Manisalılar Derneği Başkan Recep Gezinti açılış konuşması yaptı. Gezinti, konuşmasında Ege İlleri Tanıtım Sergisi ve Etkinliklerini Ankara'da 5. kez düzenlemekten mutlu olduklarını, dernek ve vakıfların yöneticilerinin bu etkinliğin gerçekleşmesinde büyük emeklerini olduğunu, bu nedenle bu etkinliği düzenleyen dernek ve vakıflar yöneticilerinin teşekkürü hak ettiğini söyledi. Ayrıca Gezinti, konuşmasını etkinliğin düzenlenmesinde destek veren illerin Valiliklerine, Kaymakamlıklara, İl Kültür Müdürlüklerine, Belediyelere, Sanayi ve Ticaret Odalarına, diğer kurum, kuruluşlara ve katılımcılara teşekkür etti.

"EGELİ PROTOKOLLERDEN YOĞUN İLGİ"

Aydınlı eski Bakanlardan Cengiz Altınkaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş, Ali Güntekin Kılınç, Ali Uzunırmak, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Ege Bölgesi illerin Milletvekilleri, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Aydın İl Kültür Müdürü Nuri Aktakka, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, aslen Afyonlu Yenimahalle (Ankara) Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve diğer illerin belediye başkanları, İllerin Kültür Müdürleri, İllerin Sanayi ve Ticaret Oda Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Egeli bürokratları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üniversiteli gençler ve çok sayıda Egeli hemşeriler katıldı. Açılışın ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ege İlleri 5. Tanıtım Sergisi ve Etkinliklerine ziyaret etti.

"EGE İLLERİNİN ÖNEMİ ANLATILDI"

Daha sonra ise Demirci İhsan Temel, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, MHP Grubu adına MHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Oktay Vural, CHP Grubu adına Muğla Milletvekili Tolga Çandar, AK Parti Grubu adına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi selamlama konuşmalarını yapmak üzere söz aldı. Aydın Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu, Ege İllerinin tarih, turizm, kültür, yerel ürünlerinin tanıtılmasının yapılmasının bölgemiz adına önemli olduğunu bu nedenle bu etkinliği düzenleyen dernek ve vakıf başkanlarına tebrik etmek gerektiğini söyledi. Önümüzdeki yıl bu etkinliğin daha kapsamlı ve katılımlı gerçekleşmesi yönünde bölgemizin tüm kurum kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin destek vermesi gerektiğini ifade ederek 5 gün sürecek olan Ege İlleri Tanıtım Sergisi ve Etkinliğinin güzel geçmesi temennisinde bulundu. Parti grupları adına söz alan Tolga Çandar, Oktay Vural, Hüseyin Tanrıverdi konuşmalarında Ege bölgesini Ankara'da birlik ve beraberlik içinde görmekten mutlu olduğunu bu birlik ve beraberliğin ülkemiz içinde gerekli olduğunu ifade ettiler. Sayın konuşmacılar, bu etkinliği zor şartlarda bu etkinliği gerçekleştirmeye çalışan Ege illerinin Ankara'daki dernek ve başkanlarına teşekkür edilmesi gerektiğini ifade ederek sözlerini tamamladılar.

"TRT'DEN CANLI YAYIN"

TRT ekibi Ege İlleri 5. Tanıtım Sergisi ve Etkinliklerini 5 dakikalık canlı yayınla TRT Haber kanalından yayın yaptı. TRT canlı yayının Aydın bölümünde Aydın Mutfağı tanıtılırken, Aydın mutfağında yer alan Paşa Böreği, Yuvarlama, Gırlı Gızatma Etli Enginar Yemeği, Nohutlu Kereviz Yemeği, Cingen Pilavı, Dalgan Kavurması, Dönderme, Eneş (kedirgen, kuşkonmaz) Kavurması, Tahinli Pide, Halepişi Pidesi, Yumurtalı Peyniri Pide, Kuskus ve Kabak Tatlısı anlatıldı. Canlı yayın dışında Aydın mutfağı gün boyunca ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.

"SERGİ VE ETKİNLİĞE KATILANLAR"

19-23 Nisan 2012 tarihleri arasında EGEM Platformunca Ankara'da gerçekleştirilen Ege İlleri 5. Tanıtım Sergisi ve Etkinliklerine Aydın ilinden katılım sağlayan kurum ve kuruluşlar; Aydın Valiliği İl Kültür Müdürlüğü, Aydın Belediyesi, Nazilli Belediyesi, Bozdoğan Belediyesi, Çine Belediyesi, Aydın Ticaret Odası, Aydın Sanayi Odası, Nazilli Ticaret Odası, Nazilli Ticaret Borsası, ÖR-KOOP (Nazilli ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi), Egem Pazarı, Gökbayrak Ticaret (Mehmet Gökbayrak), Gökay Tekstil ve Leaf Action Kozmetik.

"10 BİN KİŞİ KATILDI"

Stantların gezilmesinden sonra Mehteran Takımı Atatürk Kültür Merkezinden Kızılay'a kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Kızılay Sakarya'da mehter takımı, şehzadeler ve ege bölgesi folklor ekipleri gösteri sergilerken, gösterilerin sonunda izleyicilere mesir saçımı yapıldı. Aydınlılar Derneği Genel Başkanı Ender Vardar ise, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı açılışa gelen tüm halka ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ege İlleri Ankara'da Görücüye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement