Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi Öğretmenler Günü'nü Kutlamayacak - Son Dakika
Yerel

Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi Öğretmenler Günü'nü Kutlamayacak

Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlamayacaklarını bildirdi.

22.11.2012 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlamayacaklarını bildirdi.

Şube Başkanı Şafi Özperk, yaptığı yazılı açıklamada, öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımlar bertaraf edilmediği sürece, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerinin yapılmaması ve hiç kimsenin kutlama mesajı yayınlamaması gerektiğini belirtti.

Öğretmenler Günü'nü kutlamayacaklarını kaydeden Özperk, ülkenin geleceğini inşa eden eğitimin en önemli unsuru olan öğretmenlerin fedakarlığının görmezden gelinmesi, itibar kaybına uğratılması, ek ödemeden mahrum edilerek kamuda en az maaş alan çalışan konumuna düşürülmesi ve 18. Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararların yerine getirilmemesi nedeniyle böyle bir karar aldıklarını bildirdi.

Eğitim sisteminin içerisinde görev alan bütün kamu görevlilerinin kendileri için önemli olduğunu aktaran Özperk, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Bütün eğitim çalışanlarının sorunu çözülmedikçe, hak ettikleri maaş verilmedikçe, insan onuruyla bağdaşır çalışma şartlarına sahip olmadıkça eğitim sisteminde sürdürülebilir bir reform gerçekleştirmek hayal. Eğitim çalışanlarına, beklentileri olan iyileştirmeler yapılarak bu hayalin gerçeğe dönüştürülmesi için start verilmelidir."

Muhabir: Yılmaz Ekinci/ Nurten Aslan

Yayıncı: Şengül Oymak - BATMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi Öğretmenler Günü'nü Kutlamayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement