Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Sofuoğlu: "8 Yıllık Kesintisiz Eğitim Kaldırılmalı" - Son Dakika
Yerel

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Sofuoğlu: "8 Yıllık Kesintisiz Eğitim Kaldırılmalı"

Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, ilköğretimde 8 yıllık kesintisiz eğitim uygulamasının kaldırılması gerektiğini savundu.

09.01.2012 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, ilköğretimde 8 yıllık kesintisiz eğitim uygulamasının kaldırılması gerektiğini savundu.

Sofuoğlu, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, ilköğretimde 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim uygulamasının, bilimsel ve pedagojik bir sürecin sonunda gerçekleşmiş bir düzenleme olmadığını, 28 Şubat 1997'de Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında alınan kararla gerçekleştiğine işaret etti.

Bu sistemle mesleki teknik eğitimin yönlendirme ve hazırlık aşaması ortadan kaldırıldığını iddia eden Sofuoğlu, "Çocukların sosyal, fiziksel ve fizyolojik gelişim süreçleri dikkate alındığında 8. sınıfa devam eden 14-15 yaşındaki öğrenci ile 7 yaşındaki öğrenciyi aynı zaman diliminde aynı koridora, aynı bahçeye, aynı tuvalete, aynı dersliğe mahkum eden 8 yıllık kesintisiz, zorunlu, çarpık bir yaklaşım söz konusudur. 8 yıllık kesintisiz eğitim kaldırılmalı" dedi.

Sofuoğlu bu konudaki görüşlerini sendika olarak 18. Milli Eğitim Şurası'nda dile getirdiklerini, yapılan tartışmalar sonucunda eğitimin 1+4+4+4 olarak kesintili, zorunlu ve son 4 yılı esnek olacak şekilde toplam 13 yıl olarak düzenlenmesi yönünde görüş ortaya çıktığını kaydetti.

Mehmet Emin Sofuoğlu, gelinin noktada şimdi Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in milyonlarca çocuğun geleceğini ilgilendiren böylesine önemli bir konuda adım atmasını ve eğitim tarihini bu "garabet" uygulamadan kurtarmasını beklediklerini söyledi.

- MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Sofuoğlu: '8 Yıllık Kesintisiz Eğitim Kaldırılmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement