Eğitim Sen Giresun Şube Başkanı Şenel Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eğitim Sen Giresun Şube Başkanı Şenel Açıklaması

Eğitim Sen Giresun Şube Başkanı Hayri Şenel, Kamu-özel Ortaklığı modeli ile oluşturulacak sistemlerin eğitim hizmetlerinde olumsuzluklara neden olacağını savundu.

03.01.2012 13:20

Eğitim Sen Giresun Şube Başkanı Hayri Şenel, Kamu-özel Ortaklığı modeli ile oluşturulacak sistemlerin eğitim hizmetlerinde olumsuzluklara neden olacağını savundu.

Şenel, yaptığı yazılı açıklamada, 14 Eylül 2011 gün ve 28054 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "652 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname" ile bakanlığın teşkilat ve görevlerinin yeniden yapılandırdığını hatırlattı.

Yeniden yapılandırmada birçok olumsuz düzenlemelerin eğitim hizmetini, kamu hizmeti olmaktan çıkaracağını ileri süren Şenel, şunları kaydetti:

"652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 'İnşaat ve Emlak Grup Başkanlığı' başlığı altında düzenlenen hükümler, 3 Temmuz 2005 tarihinde kabul edilen 5396 sayılı kanun ile Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'na eklenen madde hükümlerinden alınmıştır. Bu hükümlerin birbirlerine benzemesinin nedeni, kamu-özel ortaklığı olarak ifade edilen bir modelin uygulanmak istenmesidir. Kararnamenin ilgili maddesine baktığımızda eğitim kampüsleri ya da eğitim kentler olarak ifade edilen projenin alt yapısının bu modelle oluşturulduğu görülmektedir. Kamu-özel Ortaklığı modeli ile oluşturulacak sistemler eğitim hizmetlerinde olumsuzluklara neden olacaktır."

- GİRESUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitim Sen Giresun Şube Başkanı Şenel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement