Ekmekte Kepek ve Tuz Denetimi... - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ekmekte Kepek ve Tuz Denetimi...

20.07.2012 12:21

Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, il genelinde fırınları yeni ekmek tebliğine göre denetledi.

Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, il genelinde fırınları yeni ekmek tebliğine göre denetledi.

İl Müdürü Engin Sancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Resmi Gazete'de 4 Ocak 2012'de yayımlanan Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nin, 1 Temmuz itibarıyla tamamıyla yürürlüğe girdiğini anımsattı.

Yeni tebliğe göre, ekmekteki kepek oranının artırıldığını ve tuz miktarının düşürüldüğünü ifade eden Sancı, sağlıklı tüketimine ilişkin birçok uygulamanın hayata geçirildiğini söyledi.

İl genelinde fırınları, ekmek tebliğine uygunluk açısından denetlediklerini dile getiren Sancı, "Örnekler aldık, inceledik. Yüzde 90'ı tebliğe uygun üretim yapıyor. Diğerleri de çok yakın. Kısa sürede ekmeklerin tamamı, yeni tebliğe uygun olarak sofralara ulaşmış olacak" dedi.

Yayıncı: Zafer Akpınar - BALIKESİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ekmekte Kepek ve Tuz Denetimi... - Son Dakika


Advertisement